Šarčević: Važno je usmeriti se na kvalitet

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević obišao je radove na rekonstrukciji Srednje škole u Brusu i izjavio da očekuje da će kompletna sanacija školske zgrade i fiskulturne sale biti završena na proleće.

Za adaptaciju škole u Brusu sredstva u iznosu od 75 miliona dinara obezbedila je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima.

Kompletno je renovirana fasada, stolarija, sanitarni čvorovi. Škola je sada energetski efikasna“, rekao je ministar.

Šarčević je poručio da će ulaganja u obrazovanje biti nastavljena i da je potrebno se i škole i učenici usmere na kvalitet.

Zadovoljan sam što je odeljenje gimnazije u Srednjoj školi apliciralo za smer za nadarene za informatiku“, kazao je Šarčević.

Ministar je dodao da je sa rukovodstvom škole razgovarao o digitalizaciji, obuci za nastavnike i učenike, kao i da je nastavnike upoznao sa postojanjem on line obuka za učenike osmog razreda koja će im pružiti veće informatičke kompetencije.

Šarčević je posetio i OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ čija je rekonstrukcija u planu , i za koju je u toku izrada projekta.

Ministar je prethodno u Opštini Brus razgovarao sa predsednikom opštine Milutinom Jeličićem. Predsednik opštine naveo je da lokalna samouprava mnogo ulaže u obrazovanje i izrazio zadovoljstvo zbog posete ministra i dosadašnje pomoći Ministarstva.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content