SAVET ZA ŠTAMPU: Razočarani odlukom KRIK-a

Upravni odbor Saveta za štampu razočaran je odlukom Mreže za istraživanje kriminala i korupcije KRIK da ne objavi odluku Komisije za žalbe, koja je utvrdila da je KRIK prekršio Kodeks novinara Srbije.

Upravni odbor smatra neprimerenim to što je KRIK javno komentarisao odluku koju je odbio da objavi i doveo u pitanje profesionalnost, znanje, iskustvo i kredibilitet kolega iz Komisije za žalbe.

Prihvatanjem nadležnosti Saveta za štampu, KRIK je prihvatio i sva pravila po kojima Savet radi i preuzeo obavezu da poštuje njegove odluke.

Odkada je prihvatio nadležnost Saveta pre četiri godine, KRIK nijednom nije postavio pitanje načina rada i odlučivanja u samoregulatornom telu.

Savet za štampu je od osnivanja pokazao veliku spremnost da stalno popravlja svoje procedure, ali je neprekidno insistirao i na tome da za sve moraju da važe ista pravila.

Ono na čemu Upravni odbor, takođe, insistira jeste i zaštita nezavisnosti i integriteta Komisije za žalbe i njenih članova, kojima, kao i uvek do sada, pruža punu podršku i zaštitu.

Upravni odbor Saveta za štampu

 

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content