Sergej Lukić najbolji igrač turnira u Pečuju

Srpski badminton je na najbolji način otvorio seriju učešća na međunarodnoj sceni u 2016. Na prvom zvaničnom turniru u Novoj godini naša reprezentacija uzrasta do 13 godina osvojila je bronzanu medlaju. Tim su sastavu Sergej Lukić, Mihajlo Tomić, Aleksandar Jovičić, Sara Lončar, Sanja Perić i Anđela Vitman popeo se na pobedničko postolje međunarodnog turnira Nation to Nation na kojem koji se od 8. do 10. januara u Pečuju za odličja borilo 10 ekipa iz devet evropskih država. U meču za bronzu Srbija je ubedljivo savladala Slovačku s 6:3, kojoj je prethodno uzela meru i u B grupi savladavši je sa 7:2. Pored ove pobede u prvoj rundi takmičenja naša reprezentacija je “upisala” uspehe i u duelima sa Ukrajinom (6:3), Rumunijom 1 (8:1) i Hrvatskom (6:3). Tako je sa maksimalnim učinkom zauzela prvo mesto u grupi i plasirala se u polufinale. U meču za finale, posle velike borbe u svih devet okršaja, Srbija je izgubila od domaćina Mađarske s 5:4, koja je kasnije osvojila zlato pobedivši Češku.

Kao najbolji igrač turnira, reprezentaciju je predvodio Kruševljanin Sergej Lukikć. Njegova (i naša) sugrađanka Sara Lončar je ostvarila značajnu pobedu protiv najtežih protivnika. Pored bronzane medalje Srbija je iz Pečuja donela još dve vredne nagrade. Supertalentovani Sergej Lukić, koji će zajedno sa Marijom Sudimac u februaru braniti boje Srbije na Evropskom prvenstvu za igrače do 15 godina u Kazanju, dobio je dva velika pojedinačna priznanja u izboru trenera turnira. On je proglašen za najboljeg igrača turnira, kao i za igrača od koga se očekuju veliki rezultati u budućnosti. Inače, Lukić u Pečuju nije izgubio nijedan meč.

Sergej Lukić
Sergej Lukić, najbolji igrač turnira

“Naši reprezentativci su, od početka pa sve do kraja, pokazali veoma visok nivo igre i potpuno zasluženo shodno svom visokom kvalitetu osvojili bronzano odličje. Malo je nedostajalo da u Pečuju dođemo i do sjajnije medalja. U polufinalnom duelu protiv Mađarske odlučivale su nijanse. Rival je iskoristio prednost domaćeg terena i uspeo da nanese jedini poraz našoj reprezentaciji u Pečuju. Posebno raduje činjenica da su naši igrači pokazali veliko jedinstvo i timski duh, bodreći jedni druge u svakom meču i braneći svim srcem boje naše zemlje. Iako su svi dali veliki doprinos prvom ovogodišnjem uspehu na međunarodnoj sceni posebno su se istakli Sergej Lukić i Mihajlo Tomić. Njih dvojica su zabeležili sve pobede, kako u singlu tako i u dublu. Sjajne igre i vredne bodove doneli su i Aleksandar Jovičić i Anđela Vitman, a treba pohvaliti veliku borbenost i pobede Sare Lončar i Sanje Perić koje su, po svemu sudeći, imale i najteže protivnike”, kazao je pomoćni trener badminton reprezentacija Srbije, još jedan Kruševljanin u sjajnoj badminton ekipi, Dragan Antić.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content