Sestra i brat najbolji đaci u istoriji Ekonomske škole

Maturantkinja Ekonomsko – trgovinske škole Aleksandra Milojević (18) svojim izuzetnim dometima u školi dostigla je četiri godine starijeg brata Aleksandra koji je, takođe, bio đak generacije i osvajač brojnih nagrada na takmičenjima.

Njih dvoje su najbolji đaci u 77 godina dugoj istoriji Ekonomsko- trgovinske škole u Kruševcu i najbolji takmičari na nivou ekonomskih škola u Srbiji.

Ukupno sam osvojila pet nagrada na republičkim takmičenjima ekonomskih škola. U prvom, drugom i trećem razredu bila sam najbolja iz matematike. Ove godine sam pobedila na takmičenju iz osnova ekonomije a iz matematiek sam bila „tek treća“. Takođe sam đak generacije u školi i Svetosavski đak. – priča Aleksandra koja će ovih dana dobiti diplomu ekonomskog tehničara.

Aleksandra i Aleksandar Milojević su najbolji učenici u 77 godina dugoj istoriji Ekonomsko-trgovinske škole u Kruševcu
Aleksandra i Aleksandar Milojević su najbolji učenici u 77 godina dugoj istoriji Ekonomsko-trgovinske škole u Kruševcu

Aleksandrin brat Aleksandar, koji privodi kraju studije na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, je bio prvak Srbije u matematici, računovodstvu i osnovama ekonomije.

Bilo je teško postići ovakve rezultate. Tražilo je puno odricanja, dosta vremena sam posvetila učenju ali se, na kraju, sve isplatilo. Svi u školi su ponosni na mene kao i u porodici. Uskoro počinjem da spremam prijemni ispit za FON u Beogradu, za smer menadžment, jer je to u bliskoj vezi sa ekonomijom. Sebe u budućnosti vidim kao menadžera.

Pored škole Aleksandra je bila veoma aktivna i u vanškolskim aktivnostima kao članica Vršnjačkog tima, u raznim akcijama Kancelarije za mlade a kao učesnica projekta „Jednaka šansa za sve“ držala je predavanje svojim vršnjacima u Švajcarskoj.

U porodici Milojević svi su vezani za ekonomiju. Otac Dušan je završio Ekonomski fakultet i ima privatnu firmu dok je majka Gordana profesor računovodstva.

Kakvi su Aleksandrini planovi za budućnost?

Ono što trenutno znam je da ću naredne četiri godine provesti u Beogradu. Nakon toga, videćemo. Videću gde će se ukazati neka dobra prilika za master. Ne znam da li ću se po završetku fakulteta vratiti u Kruševac. Volela bih ali je to daleka budućnost…– glasno razmišlja Aleksandra.

Svetolik Ružić, profesor matematike u penziji, tvrdi Ekonomsko-trgovinska škola nije imala bolje đake od Aleksandre i Aleksandra.

U Ekonomskoj školi sam radio 40 godina, proverio sam u arhivama i tvrdim da su njih dvoje najuspešniji takmičari ne samo u Kruševcu već i na teritoriji čitave Srbije, naravno na nivou ekonomskih škola. danas je retkost da imate tako dobru decu. – ističe profesor Ružić koji je Aleksandru bio razredni starešina a Aleksandrine uspehe pratio kao penzioner.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content