SPORTSKE IGRE MLADIH: Polufinalni turnir u stonom tenisu održan u Trsteniku

U Trsteniku je proteklog vikenda održan regionalni turnir Sportskih igara mladih.

Dečaci i devojčice iz Kruševca, Trstenika, Kraljeva, Čačka, Požege, Arilja, Jagodine, Užica takmičili su se u dve uzrasne kategorije (2007. i mlađi i 2010. i mlađi). Pored velikog broja novih takmičara, na turniru Su zaigrali i  SIMOVCI koji su već bili učesnici državnih finala. Ovoga puta, zacrtani cilj je Međunarodna završnica u Splitu.

Marina Radenković, pomoćnica većnika za sport opštineTrstenik, izjavila je da je ponosna što su Dunav  osiguranje Sportske igre mladih u Trsteniku, posebno što su deca iz Trstenika već postizala uspehe na Igarama, upravo u stonom tenisu. Prema njenim rečima, opština će i dalje, na sve raspoložive načine podržavati ovakve manifestacije, koje su u isto vreme promocija sporta, ali i druženja i tolerancije.

Deveta sezona Dunav osiguranje Sportskih igara mladih počela je ove godine ranije zbog mnoštva novih sadržaja koji se nude dece, tako da je već održano osam ekoloških radionica „Zero waste – budi deo igre – čuvajmo našu planetu“. Radionice se sastoje od edukativnog dela i ekološkog poligona, a deo su kampanje koju kompanija Koka kola sprovodi na globalnom nivou „Svet bez otpada“.

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content