SPORTSKE IGRE MLADIH: “Zlatni dan” za kruševačke sportiste

Na  3. Regionalnom finalu Plazma Sportskih igara u Boru, prvo mesto i zlatni pehar, osvojile su odbojkašice OK Napredak, a u fudbalu ekipe Galatikosi I ŽFK Napredak.

Pored tri ekipe medalju za Kruševac osvojila je i Lara Ivanović koja je bila druga u trci na 60 metara u konkurenciji devojčica rođenih 2013. godine i mlađih.

Fudbalerke, odbojkašice i fudbaleri iz Kruševca FOTO: Sportske igre mladih

Grad Bor je ove godine prvi put bio domaćin Regionalnog  finala Plazma Sportskih igara mladih. Jedanaest opština i gradova  predstavljali su  najbolji dečaci i devojčice, pobednici Dunav osiguranje Dana sporta. Takmičili su se Simovci iz  Bora, Sokobanje, Niša, Vlasotinca, Leskovca, Surdulice, Kuršumlije, Lebana, Vladičinog Hana, Kruševca, Medveđe i Bojnika u sportskoj igri Lino “Između dve vatre“, malom fudbalu, Millennium Team basketu 3×3”, Coca-Cola kupu i MIS odbojci, a sve to u konkurenciji dečaka i devojčica.

„Nije uvek u sportskim igrama bitan rezultat često, i u obraćanju ličnom deci, mi iz Igara to kažemo. Naš moto je da nama nije prevashodni cilj rezultat, pre svega nam je bitan dečiji osmeh i sve ovo radimo zbog dečijeg zadovoljstva, radosti i osmeha. Misija Plazma Sportskih igara mladih  je sasvim drugačija a to je tolerancija Fair Play, drugarstvo, razumevanje, poštovanje suparnika, prihvatanje različitosti “, kaže Slobodan Popović sportski direktor Plazma Sportskih igara mladih.

Pobednici  3. Regionalnog finala takmičiće se na Državnom finalu Plazma Sportskih igara mladih početkom jula na Zlatiboru.

Izvor i fotografije: Sportske igre mladih

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content