ИНИЦИЈАТИВА У ЋИЋЕВЦУ: „Кажемо сви у глас – дајте простор за нас“

Удружење „Окулар“, у партнерству са више од 10 различитих удружења са територије општине Ћићевац, покренуло је иницијативу за обезбеђивање функционалног простора величине од минимум 30 квадрата, који би био намењен свим грађанима и удружењима са територије општине Ћићевац, а који је у власништву локалне самоуправе.

Грађани дају потписе подршке за доношење Одлуке о намени једног простора (од 30 до 80 квадрата са употребом тоалета) који би био доступан свим грађанима општине Ћићевац за дружење, едукацију и квалитетно провођење слободног времена. Потребна нам је јасна и недвосмислена Одлука (документ) да простор који је одабрала Општинска управа, а захтева минимум стандарда за несметано коришћење, могу да користе сва удружења и сви грађани општине Ћићевац кад год им је потребан за своје активности. Подршку можете потписати на бројним акцијама у граду, које ћемо организовати целог лета, али и сваког радног дана у просторијама удружења „Окулар“, поред Аутобуске станице у Ћићевцу“, објашњава Александра Милутиновић из удружења „Окулар“.

У „Окулару“  истичу неколико разлога зашто је важно да се усвоји ова иницијатива.

  1. Доступност током целе године: Простор би био бесплатан за све, омогућавајући нам да се окупљамо и дружимо не само у кафићима и парковима када је лепо време, већ током целе године, без обзира на временске услове.
  2. Подршка деци и младима: Наша деца и млади ће моћи да се друже уживо са својим пријатељима, смањујући време проведено уз телефоне и интернет.
  3. Очување културе и традиције: Наша општина је богата културом и традицијом, а такав простор омогућио би нам да те вредности сачувамо и пренесемо на млађе генерације кроз разне манифестације, изложбе и догађаје.
  4. Едукација и развој вештина: Кроз радионице и предавања које би држали успешни грађани и грађанке општине Ћићевац, млади би стицали знања и вештине које ће им помоћи у проналажењу посла или покретању сопственог бизниса.
  5. Међугенерацијска сарадња: Грађани свих генерација делиће своја знања и искуства, што би доприносило општем напретку и квалитету живота у нашој општини.

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content