SPREMANJE ZIMNICE I NUSPOJAVE: Ko je nadležan za dim iz garaža?

Septembar je mesec kada se sprema zimnica a nekim našim sugrađanima dim iz furuna baš i ne prija…

“Živim u Lominoj ulici, u strogom centru Kruševca, kod Fontane. Ono što se dešava ove i prethodne tri godine se ranije nikada nije dešavalo. U dvorištu se nalaze garaže a jedna komšinica je postavila šporet, izvukla čunak kroz vrata garaže i svakog dana peče papriku. To radi od sredine septembra do sredine oktobra. Moj stan se nalazi na drugom spartu i sav taj dim ulazi kroz prozor jer je stan baš iznad garaže”, žali se Lela Gajić.

Lela se povodom ovog problema obraćala Komunalnoj policiji i Inspekciji za zaštitu životne sredine.

“Dobila sam odgovor da zakon ne prepoznaje ovo delo kao protivzakonito. Kažu ako loži drva onda ne zagađuje sredinu. A ja se pitam da li ugljen monoksid, koji udišem u stanu zagađuje moja pluća? Kažu zakon je preuzet od Evropske unije…Tamo je nepojmljivo da se tako nešto radi”, ogorčena je ova Kruševljanka.

 

You might also like More from author

1 Comment

  1. Srbin says

    Da li ste nekada išli iz pravca rasinskog mosta ka centru grada,tačnije od pijace pa do NLB banke kada pada kiša?Niste?! Trebalo bi ste.Zašto?Zato jer iz svih oluka izlazi penasta voda kao da neko peree tepihe po zgradama.Naravno to nije slučaj jer Ja živim u bronksu i nažalost gledam na Merimu.Gotovo svaku drugu noć a i ponekad po danu ne mogu da dišem od njih,jer ispuštaju u vazduh Bog zna šta.Nisam video ali sam čuo da ljudi koji žive u okolini Merime imaju veleiikhe zdrvstvenih problema.Takođe i vegetacija se suši u tim krajevima.Pišem jer nemam očigledno kome da se obratim i verovatno od ove uzbune neće biti ništa ali zato mi Kruševljani možemo da se pohvalimo da smo zaista beo i čist grad naročito posle kiše.Pa neka se zaprašivanje nastavi do konačnog istrebljenja a vi se bavite minornim stvarima.

Comments are closed.

Skip to content