ANKETA ZA KRUŠEVLJANE: Kako zamišljamo centar Kruševca 2021. godine?

U planu je rekonstrukcija centralnog gradskog trga, uključujući i deo glavne ulice od Gradske uprave do Pozorišta. Potrebno je da se odradi rekonstrukcija instalacija u ovoj ulici, tako da je u planu da nakon izvedenih radova centar grada dobije nov izgled i u novom izdanju dočeka jubilej 2021.godine – 650. godina od osnivanja.
U narednom periodu biće raspisan konkurs za izradu rešenja za budući izgled centra grada a građana mišljenje je značajno za sagledavanje celog koncepta i izbor najboljeg rešenja.

Svoje mišljenje građani mogu iskazati u anketi na vebstranici https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdmPFGN7BKJl2WJZLYCukn7t5K-gsAlCHxaTy_MwsCNQBndkg/viewform

Ponuđeno je nekoliko mogućnosti – da glavna ulica bude zona pešačkog saobraćaja, pešačka zona sa biciklističkim saobraćajem, zona usporenog saobraćaja, krivudava ulica, da se u letnjim mesecima glavna ulica zatvara za saobraćaj ali i da se javni saobraćaj izmesti iz centra Kruševca.

Građani mogu glasati za tri opcije koje im se najviše sviđaju.

You might also like More from author

9 Comments

 1. Milka says

  Postavljeno je 4 predloga amoguće je glasanje samo za 3. Anketa nije precizno napisana. Može li pojašnjenje kako glasati?
  Šta predstavlja 1 (SLAŽEM SE ILI NE), šta 2 a šta opcija 3?
  Hvala.

 2. Pera says

  Šta god napišemo u anketi, ekipa će da poređa kockice i dopuni presahle džepove razlikom do prave cene. Bojkot!

 3. Igor says

  Ljudi da li vi imate malo mozga da uopste predlozite ovaj predlog za zatvaranje saobracaja u glavnoj ulici u Krusevcu. Prvo zbog cega bi uopste zatvrali saobracaj u glavnoj ulici, kada imaju siroki trotoari za setnju, pa ko voli da seta neka seta po trotoaru. Drugo kada bi se zatvorio saobracaj u glavnoj ulici to bi bio kolaps u celom gradu, sve sporedne ulice su suvise male i uske da prihvate sav saobracaj u gradu. Trece sto smatram i najbitnije je da svi lokali u glavnoj ulici kada bi napravili pesacku zonu, smanjio bi se posao za 50%, sto bi znacilo i zatvaranje samih lokala u glavnoj ulici i napravila bi se pustos od centra grada, razmislite malo. I kao poslednje zasto bi uopste pravili pesacku zonu u glavnoj ulici kada imate pesacku zonu u Zakicevoj ulici (Majke Jugovica). Iskreno moje misljenje gospodo da u centru nista ne dirate samo mozete gore da napravite

 4. Igor says

  Ko je uopste bio pametan da ovo predlozi….
  1. Zbog cega bi uopste pravili pesacku zonu u glavnoj ulici kada imamo sasvim siroke trotoare za setnju sa jedne i druge strane ulice , zatim za sredjivanje tih trotoara je pre par godina izdvojeno mnogo novca da bi se stavio behaton (kocka) umesto asfalta, i sada bi se neko nasao pametan da sve to podigne…
  2. Zbog cega bi uopste izmestali saobracaj iz glavne ulice kada je i ovako u sporednim ulicama krkljanac i kada glavna ulica nije zatvorena. A tek kada bi ovo uradili ja ne znam sta bi bilo od saobracaja u nasem gradu
  3. Zasto bi u glavnoj ulici uopste pravili pesacku zonu, kada vec imamo pesacku zonu u Zakicevoj ulici(Majke Jugovica).
  4. Kada bi izmestili saobracaj iz glavne ulice svi lokali sto posluju u glavnoj ulici bi radili sa 50% manjeg prometa i doslo bi do zatvaranje mnogih lokala i napravili bi pustos od centra grada, jer i sam radim u jednom lokalu u glavnoj ulici, i znam da u letnjem periodu kada zatvore ulicu bez saobracaja da je to jedna pustos od ulice.
  I da na kraju rezimiramo gospodo draga, BOLJE NEMOJTE NISTA DA CACKATE oko centra grada jer samo mozete gore da napravite, jer nas grad ima sasvim lep i pristojan centar i glavnu ulicu, a sada ako nekome treba da nabijemo novac u dzep, to je vec druga stvar….

 5. ivan says

  ovde niko nije dao predlog da se nista ne dira, evo ja predlazem da se glavna ulica nista ne menja i ne izmesta saobracaj….

 6. Jelena says

  Moj predlog je da se urade podzemne garaze

 7. Jelena says

  Ne zelimo da se preuredjuje.Haos su napravili ovim besmislenim zatvaranjem od 19-22h .Pored sirokih trotoara i Zakiceve koja je uvek zatvorena ne shvatam svrhu.Ako je nekom do toga da se deca igraju i vriste pa imaju Bagdalu,Pionirski park i onoliko veliko Slobodiste.Da mi je da znam kakav mozak je smislio to zatvaranje pa jos i mozgove koji su ga prihvatili.Sto rece neko ovde,radnjama po centru je pao promet zatvaranjem,nema ni gde da parkiramo automobile jer je sve puno u okolnim ulicama.Najgora stvar koju moze da uradite je potpuno zatvaranje jer i ovo delimicno je neprihvatljivo.

  1. Vlada says

   Svaka čast na komentaru, podržavam u potpunosti…

 8. Mixs says

  Treba da se zatvori centar skroz do Supa . Dojadili ste sa smrdežom od Vaših automobila olupina kancerogenih .

Comments are closed.

Skip to content