ŠTO NAM TEŠKO: U Ćićevcu otvoren “Kutak za SVE mlade”

Mladi u opštini Ćićevac dobili su prostor koji mogu koristiti za okupljanje, provođenje slobodnog vremena, druženje i edukaciju – “Kutak za SVE mlade”.

Neformalna grupa mladih iz Ćićevca “Vratimo osmeh mladima” vredno je radila tokom proteklih mesec dana na uredjenju ovog prostora. Značajnu podršku pružila je opština Ćićevac, koja je pre svega uvažila potrebu mladih da imaju svoj prostor, kao i sugrađani, koji su izdvojili vreme da pomognu u pripremnim radovima.

Ideja o otvaranju “Kutka za SVE mlade” u Ćićevcu jedna je od mnogih podržanih omladinskih ideja na konkursu “Šta nam teško”. Ovaj konkurs  realizuje se u okviru “Nacionalnog programa volontiranja mladih Mladi su zakon 2021” sprovode Mladi istraživači Srbije u saradnji sa Pokretom gorana Vojvodine iz Sremskih Karlovaca,  CeGraD-om iz Obrenovca,  TIM42 iz Leskovca i GM Optimist iz Gornjeg Milanovca, uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Putem konkursa “Šta nam teško” obezbeđena su sredstva za krečenje i uređivanje prostorija. Prilagođen je ulaz, tako da ga mogu koristiti osobe sa teškoćama u kretanju i obezbeđena su sredstva za kupovinu društvenih igara.

Kutak je svoja vrata za SVE mlade sa teritorije opštine Ćićevac i šire, otvorio 5. novembra. Prilikom svečanog otvaranja, gosti su donirali poklone za useljenje, kako bi Kutak opremili sredstvima koja će mladima biti od koristi .

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content