STRANKA SLOBODE I PRAVDE: “Nesposobni ste da organizujete rad u Dispanzeru sa decom!”

Stranka slobode i pravde oglasila se saopštenjem koje se odnosi na rad Dečijeg dispanzera.

U jeku pandemije, u ko zna kojoj nedelji, u Kruševačkom dispanzeru za decu, ambulanti za kovid pacijente, pregled je skoro nemoguće obaviti.

Rade dve ordinacije, a u hodniku od 50 kvadrata, su svi. Oni koji testiranje čekaju, oni koji su pozitivni i oni koji su došli na kontrolu. Mesta u hodniku nema za sve, pa većina roditelja sa decom, čeka ispred. Ulaz je zaključan, napolju kiša. Dok privijaju svoju decu uz sebe da se ne bi smrzli jer čekaju satima, negoduju. Zdravstveni radnici zaključavaju ulazna vrata da se ne bi stvarala gužva (?!), a gužva je već ogromna i sve ide sporo.

Pitamo se zašto nije sve navedeno bolje organizovano jer su ipak u pitanju deca, koju ova vlast itekako koristi za izborne slogane?

Aktuelnoj vlasti poručujemo i zahtevamo: Podnesite odgovornost i preuzmite krivicu i priznajte da ste nesposobni čak i da organizujete prostor u kom bi bilo bezbedno obaviti pregled, gde bi “pozitivna” deca bila odvojena od onih koji čekaju testiranje i kontrolu. Građani to već svakako vide i znaju. Imate li obraza, morala i srama?

Šta mi, građani Kruševca zapravo plaćamo kada plaćamo zdravstveno osiguranje? Nebrigu, bezobrazluk i totalnu neorganizovanost? Gde su granice i crvene linije za odgovornost prema građanima?

Deca su u pitanju!

Stranka slobode i pravde obećava da će prva stvar koja će poći kompletnu reorganizaciju biti zdravstveni sistem, koji se urušava i pod teretom nebrige vlasti i njenih stručnjaka, potpuno ruši, povlačeći za sobom zdravlje Kruševljana. Direktno ugrožavate sve starosne strukture, a decu koju ste razvlačili po bilbordima za kampanju, najviše”, navodi se u saopštenju koje je potpisala Sonja Antić, članica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content