INSTITUT ZA ŽENSKI SPORT: Više od 60 odsto devojčica nema redovnu fizičku aktivnost

Više od 60 odsto devojčica osnovnoškolskog uzrasta nema redovnu fizičku aktivnost, koja je neophodna za pravilan rast i razvoj.

Takođe, na svim nivoima bavljenja sportom mnogo je manje devojčica i žena u odnosu na muškarce, saopštio je juče Institut za ženski sport na Međunarodni dan devojčica.

Više od 50 sportskih stručnjaka i radnika u sportu okupljeno je u Institutu za ženski sport kako bi se svim devojčicama u Srbiji omogućilo da besplatno pohađaju 14 škola sportova u 12 gradova.

“Danas proslavljamo Svetski dan devojčica sa činjenicom da Institut za ženski sport svakoga dana raste, što govori kolika je potreba da devojčice dobiju šansu da se bave sportom. Samo u prethodnih mesec dana proširili smo škole sportova u još dva grada i sada sa nama vežba preko 1.000 devojčica”, izjavila je osnivač Instituta za ženski sport, selektorka ženske košarkaške reprezentacije Marina Maljković.

Institut za ženski sport uspostavio je sistem od 14 besplatnih škola sportova za devojčice u 12 gradova širom Srbije, u kojima dva puta nedeljno radi više od 30 iskusnih trenera, navodi se u saopštenju.

Sportovi koji su zastupljeni su odbojka, košarka, ritmička gimnastika, karate, atletika, joga, džudo, vaterpolo, fudbal, rukomet, badminton, streljaštvo, školica sporta i sportsko penjanje.

Besplatne škole sportova dostupne su u Beogradu, Novom Sadu, Kraljevu, Aranđelovcu, Kikindi, Zrenjaninu, Požarevcu, Petrovcu na Mlavi, Vrnjačkoj Banji, Odžacima, Lazarevcu i Pirotu, dodaje se u saopštenju.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content