STRAVIČNO: Jastukom ugušio nevenčanu suprugu!

Ljubiša Vasić ugušio je jastukom, u noći između četvrtka i petka, nevenčanu suprugu Zlatu Nikolić (23) dok je u susednoj prostoriji spavao njihov dvogodišnji sinčić Z.

Ljubiša (26) je u četvrtka izašao iz istražnog zatvora u Kruševcu u kojem je bio zbog sumnje da je izvršio više krađa i razbojništava.

Zlatu Nikolić je nevenčani suprug ugušio jastukom
Zlatu Nikolić je nevenčani suprug ugušio jastukom

Došao je kod nas u kuću ali je bio uzdržan i nije puno pričao. U neko doba Zlata je uzela laptop i njih dvoje su otišli u spavaću sobu da gledaju film. Ja sam, sa šestoro unučadi i snajom, ostala u dnevnoj sobi gde smo razmestili krevete da spavamo. Brzo sam zaspala a probudili su me oko tri sata kum Zdravko i dvojica policajaca koji su mi rekli da je Ljubiša zadavio Zlatu. – kroz suze, jecajući, priseća se tragične noći Lidija Mitrović, Zlatina majka.

Lidija kaže da je LJubiša bio ljubomoran na svoju nevenčanu suprugu jer je često bio u zatvoru.

– Dok su bili u Nemačkoj stalno je tukao. Udarao je gde stigne. Zbog batina je jedno dete rodila mrtvo. Ćerkica im je umrla sa devet meseci. I mene je napadao i udarao. Pre pet dana, dok je još bio u zatvoru, njegova familija je došla ispred naše kuće i pretila nam „Ljubiša će sve da vas pobije!“. – priča Lidija dok  pokazuje jastuk kojim je Ljubiša ugušio Zlatu i natpis na zidu „Ubio sam kurvu“ ispisan karminom.

Ubistvo se dogodilo oko ponoći. Ljubiša je nakon zločina odšetao do dvorišta svojih roditelja, udaljenog pedesetak metara od mesta ubistva. Majci Mihoni je rekao da je ubio Zlatu a potom otišao iza kuće.

Krevet u kojem je ubijena Zlata Nikolić  FOTO: S. Milenković
Krevet u kojem je ubijena Zlata Nikolić FOTO: S. Milenković

Nekoliko minuta kasnije braća su našla Ljubišu iza kuće, u šupi, kako visi obešen o konopac.

Krv mu je išla iz nosa i ušiju. Položili smo ga na sunđer i pozvali policiju i Hitnu pomoć. Još dok je bio u zatvoru najavljivao je da će da se ubije jer nije mogao da izdrži da ga vara. Žao mi je unučeta koje će sada da ostane samo. I Zlate mi je žao iako nas nije mnogo poštovala. Svašta je pisala za nas na Fejsbuku. Bili su zajedno osam, devet godina. Za sve je kriva ljubomora. – kršeći ruke objašnjava Slavoljub Vasić, Ljubišin otac.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu je Ljubiši Vasiću odredilo zadržavanje do 48 sati. On bi trebalo da bude saslušan u subotu prepodne nakon čega će mu, najverovatnije, biti određen pritvor.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content