SUTRA U KRUŠEVCU: Uručenje ključeva stanova za 40 izbegličkih porodica

0

Sutra će u Kruševcu svečano biti uručeni ključevi od 40 stanova sagrađenih za izbegličke porodice iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske koje imaju prebivalište na teritoriji Grad Kuševca.

Stanovi su izgrađeni u okviru potprojekta 5 Regionalnog stambenog programa (RSP) koji u Srbiji, kao vodeća institucija, sprovodi Komesarijat za izbeglice i migracije.

Događaju će prisustvovati Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade RS, ministar spoljnih poslova i predsednik Komisije za koordinaciju procesa trajne integracije izbeglica, Vladimir Cucić, komesar za izbeglice i migracije Republike Srbije, Jasmina Palurović, gradonačelnica Kruševca, Sem Fabrici, ambasador i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, Frančeska Boneli, šefica Predstavništva UNHCR-a u Srbiji, Žikica Nestorović, državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Dušan Kovačević, direktor Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru, kao i predstavnici međunarodnih i drugih organizacija i institucija.

Regionalni stambeni program zajednički je višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u regionu. Sprovodi se uz podršku OEBS-a i UNHCR-a, a finansiran je prvenstveno donatorskim sredstvima, i to Evropske unije, koja je i najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Norveške, Italije, Švajcarske, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke. Fondom RSP upravlja Banka za razvoj Saveta Evrope.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content