ŠVAJCARCI POMAŽU TRSTENIČANIMA: Finansiranje projekata koje su predložili građani

Trstenik i Užice su prve dve opštine, od ukupno 18, u kojima će švajcarski program „Reforma poreza na imovinu“ sufinansirati projekte koje su predložili građani.

U Trsteniku je 150 građana ukupno predložilo sedam projekata, od toga četiri su iz seoskih mesnih zajednica a tri iz gradskih. 

Neki od projekata koje su tražili su uređenje javnih površina za decu,  uređenje prostora za okupljanje građana u parku, uređenje trotoara i platoa ispred doma „Stari Trstenik“, kao i uređenje pešačke staze. Ukupna vrednost projekata je skoro tri miliona dinara, i oko trećine te sume finansiraće švajcarski program „Reforma poreza na imovinu“.

U narednih par meseci očekujemo da i sve ostale opštine raspišu pozive za građane koji žele da predlože šta smatraju da je njihovim lokalnim samoupravama najpotrebnije, mi smo za to izdvojili ukupan fond od 16,5 miliona dinara“, kaže dr. Branislav Milić, straučnjak na programu švajcarske vlade „Reforma poreza na imovinu“.

Dosadašnji plan je bio da se svi projekti završe do kraja ove godine, ali ako bude bilo potrebe, moguća su i manja odlaganja.

Opštine koje su se prijavile za učešće u programu i saradnji sa građanima su Trstenik, Svilajnac, Bor, Batočina, Rača, Užice, Mali Zvornik, Sombor, Topola, Ljubovija, Apatin, Nova Varoš, Ćuprija, Bač, Vrnjačka Banja, Vlasotince, Pirot, i Bojnik.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content