SVETSKE IGRE SPECIJALNE OLIMPIJADE: Šest medalja za Kruševljane

Selekcije Srbije osvojile su 19 medalja u 11 sportova na Svetskim igrama Specijalne Olimpijade koje su održane u Abu Dabiju i Dubaiju.

Ženska ekipa Srbije osvojila je prvo mesto u košarci

Kao članovi reprezentacije Srbije sportisti kruševačke Palestre učestvovali su u ženskom Unified fudbalu (mešovita ekipa fudbalerki sa posebnim potrebama i redovne populacije iz Ženskog fudbalskog kluba „Napredak“ – 7), u muškom Unified fudbalu – 3 sportista, ženskoj košarci – 3 i 4 plivača u pratnji 3 trenera: Malgoržata Kapamadžija, Mališa Vasiljević i Mirela Milojević.

Na takmičenjima u Dubaiju i Abu Dabiju Kruševljani su osvojili šest medalja, po tri zlatne i srebrne.

Ženska ekipa u košarci je osvojila prvo mesto kao i Beba Miletić i Ivan Radenković u plivanju na 50 metara. Miloš Đokić je osvojio srebrne medalje na 100 metara delfin i 200 metara mešovito dok je Marija Misini bila druga na 50 metara leđno. Ženska fudbalska ekipa je bila četvrta a muška peta”, priča u nastupu kruševačkih sportista Mirela Milojević, predsednica SD Palestra.

Sportisti iz Srbije su u Dubaiju i Abu Dabiju osvojili 19 medalja

Na takmičenjima u Dubaiju i Abu Dabiju nastupilo je oko 7.000 sportista iz 190 zemalja a moto igara bio je “Budimo ujedinjeni”.

Za vreme našeg boravka posetio nas je naš ambasador, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, a globalni ambasador Specijalne Olimpijade Vanja Grbić je ušao u defile sa našom delegacijom, bio sa sportistima kako bi ih bodrio i poslao poruku svetu da bolje razumeju osobe sa intelektualnim poteškoćama”, dodaje Mirela Milojević.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content