SVETSKI DAN OSOBA SA DAUNOVIM SINDROMOM: “Osmeh na dlanu” predstavlja svoje članove

Članovi Udruženja za pomoć i unapređenje položaja dece i mladih sa smetnjama u razvoju “Osmeh na dlanu”, obeležavaju 21. mart, Svetski dan osoba sa Daunovim sindromom.

Udruženje za pomoć  i unapredjenje položaja dece i mladih sa smetnjama u razvoju “Osmeh na dlanu” postoji već 10 godina i broji 25 aktivnih članova različitih ometenosti i invaliditeta, od kojih su13 članova sa Daunovim sindromom. Svake godine 21. marta se obeležava Svetski dan osoba sa Daunovim sindromom različitim manifestacijama sa ciljem budjenja svesti i razumevanja, poštovanja prava osoba sa Daunovim sindromom kako bi se poboljšao njihov  položaj u društvu i  ujedno i njihov kvalitet života.

Zbog  pandemije Korona virusa i epidemiloških mera i zabrane okupljanja, ove godine 21. mart obelezavamo predstavljajući naše članove sa Daunovim sindromom, njihove aktivnosti i mogućnosti,  na Fejsbuk  strani udruženja i članova kroz katalog fotografija i video zapisa. Svakom članu je obezbedjena maska sa štampom prugastih čarapa sto je prepoznatljiv simbol osoba sa Daunovim sindromom”, ističe Svetlana Ivanović, zamenica predsednika Udruženja.

 

Možda vam se dopadne i Više od ovog autora

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

4 × four =

Skip to content