SVETSKI DAN OSOBA SA DAUNOVIM SINDROMOM: “Osmeh na dlanu” predstavlja svoje članove

Članovi Udruženja za pomoć i unapređenje položaja dece i mladih sa smetnjama u razvoju “Osmeh na dlanu”, obeležavaju 21. mart, Svetski dan osoba sa Daunovim sindromom.

Udruženje za pomoć  i unapredjenje položaja dece i mladih sa smetnjama u razvoju “Osmeh na dlanu” postoji već 10 godina i broji 25 aktivnih članova različitih ometenosti i invaliditeta, od kojih su13 članova sa Daunovim sindromom. Svake godine 21. marta se obeležava Svetski dan osoba sa Daunovim sindromom različitim manifestacijama sa ciljem budjenja svesti i razumevanja, poštovanja prava osoba sa Daunovim sindromom kako bi se poboljšao njihov  položaj u društvu i  ujedno i njihov kvalitet života.

Zbog  pandemije Korona virusa i epidemiloških mera i zabrane okupljanja, ove godine 21. mart obelezavamo predstavljajući naše članove sa Daunovim sindromom, njihove aktivnosti i mogućnosti,  na Fejsbuk  strani udruženja i članova kroz katalog fotografija i video zapisa. Svakom članu je obezbedjena maska sa štampom prugastih čarapa sto je prepoznatljiv simbol osoba sa Daunovim sindromom”, ističe Svetlana Ivanović, zamenica predsednika Udruženja.

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content