Takmičenje u programiranju robota

U subotu 27. maja, od 11 do 14 sati, u OŠ „Dositej Obradović“ biće održano  takmičenje u programiranju mBot robota.

Na takmičenju u Kruševcu učestvovaće pet takmičarskih ekipa iz Kruševca, Milutovca i Varvarina.

Takmičarska liga pod nazivom „KODigranje“ organizuje se u sklopu  programa Bitka za znanje, u okviru kojeg su do sada 344 škole u Srbiji dobile po 5 mBot robota uz pomoć kojih osnovci uzrasta od 5. do 8. razreda u svojim školama, uz mentorsku podršku svojih nastavnika koji su prethodno prošli obuku za korišćenje mBot-a u nastavi, uče osnove programiranja i kodiranja.

Takmičenje se 27. maja istovremeno organizuje u 18 gradova: Beogradu, Jagodini, Kosovskoj Mitrovici, Kragujevcu, Kraljevu, Kruševcu, Leskovcu, Nišu, Novom Pazaru, Novom Sadu, Smederevu, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Subotici, Užicu, Valjevu, Zaječaru i Kikindi.

Naredna faza takmičenja je finale na kome će učestvovati 30 najboljih ekipa iz prethodno održanog online kola lige, kao i ovog fizičkog kola.

Finale će biti organizovano u subotu, 24. juna u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu, vredne nagrade za sve finaliste obezbediće kompanija BIC, dok glavne nagrade za pobednike takmičenja, prva tri mesta obezbeđuje kompanja Vip Mobile. Obe kompanije su ujedno i najveći kompanijski donatori akcije za kupovinu mBot robota za škole i pružiće podršku za organizovanje finala.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content