Tanja Anđelković mališane u Dubaiju uči fudbalu: Nadigrali filijalu slavne Rome!

0

Kruševljanka Tanja Anđelković već tri godine uspešno igra fudbal i radi kao sportski učitelj u Dubaiju.

Tanja (37) je deset godina igrala fudbal u matičnom Napretku, nosila dres juniorske i seniorske reprezentacije, osvojila dva trofeja u kupu a potom se preselila u Englesku. Kao prva srpska fudbalerka u kolevci fudbala je provela devet godina. Igrala je za Kejšam Taun ali i dobila diplomu  sportskog nastavnika  i fitnes instruktora.

Na nekoliko turnira Tanja je proglašena za najbolju igračicu
Na nekoliko turnira Tanja je proglašena za najbolju igračicu

Pre tri godine sam se zaputila u Dubai i to je bila još jedna avantura, put u nepoznato. Na početku je bilo teško dok se nisam adapritala ali je sada fenomenalno. Radim kao nastavnica u školi, trener sam u fudbalskoj akademiji i igram verovatno najbolji fudbal u svom životu. Na nekoliko turnira proglašena sam za najbolju igračicu. – ne bez ponosa priča Tanja.

Ženski fudbal u Dubaiju je u usponu jer u ovom dinamičnom, pulsirajućem gradu živi veliki broj strankinja.

Ima puno jakih klubova a skoro 90 odsto igračica su Engleskinje. Dosta njih je ove godine došlo u Dubai iz Abu Dabija jer su tamo redukovali plaćanja. Radim kao trener u ekipi Marvels i u isto vreme sam i trener. U Dubaiju su jako popularni razni turniri a ima i turnira i mešovitih ekipa u kojima igraju momci i devojke. Inače sve devojke koje treniraju plaćaju članarinu od 50 evra po treningu što za ovdašnje prilike nije mnogo. – objašnjava Tanja.

Kruševljanka radi i kao nastavnik sporta u Francusko-libanskoj školi. Ima 11 odeljenja a zadužena je i za sportske aktivnosti van regularnog programa. Prošle godine je učenike obučavala fudbalu i košarci a u narednoj školskoj godini planirana da aktivnosti proširi gimnastikom i karateom.

Tanja Anđelković sa svojim pulenima u fudbalskoj akademiji
Tanja Anđelković sa svojim pulenima u fudbalskoj akademiji

Ipak, najponosnija je na svoj rad u fudbalskoj akademiji, u jednoj od bogatijih kvartova Dubaija.

U akademiji imam oko 150 mališana u nekoliko uzrasta. Deca vole fudbal ali su roditelji često preambiciozni jer očekuju da im deca budu kao Mesi. Nedavno smo igrali sa Romom, ekipom u kojoj su deca italijanskog porekla, koja ima licencu za korišćenje imena od slavnog kluba. U prvom duelu, na početku sezone, su nas katastrofalno porazili ali smo im se revanširali. U tri od četiri starosne kategorije ostvarili smo pobede. Bila sam presrećna zbog dece i njihovog veselja. – uz širok osmeh priseća se Tanja.

Tanja radi tri posla što je uobičajeno u Dubaiju koji je prelep ali i preskup grad.

Onaj ko ne radi dva posla teško može da živi pristojno. Samo iznajmljivanje stana u jednom trenutku me je koštalo 1.500 evra. Ipak, kada imam slobodno vreme uspem da odem do plaže ili bazena, da se vidim sa prijateljima. U Dubaiju ima baš dosta Srba i ,naravno, mojih Kruševljana koji su mi puno pomogli da se adaptiram. – zaključuje bivša reprezentativka u fudbalu.

 

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content