ТРИБИНА КОАЛИЦИЈЕ НАДА: „Ова власт мора да оде!“

У склопу кампање за предстојеће парламентарне и локалне изборе коалиција НАДА је оржала трибину у Дому синдиката.

Потпредседник Нове Демократске странке Србије Предраг Марсенић казао је да је на предстојећим изборима потребно “зауставити растакање државе” и да је за десет година власти Српске напредне странке Александар Вучић “дао све на Косову”, те да у друштву владају корупција и економска катастрофа.

Ова власт мора да оде, дошли су на лажима и манипулацији, а 10 година након тога имамо велико ништа, на Косову нема српске полиције, правосуђа, Газивода, таблица и све је дао један човек, који је такође прихватио француско-немачки споразум”, истакао је Марсенић.

Предраг Марсенић на трибини у Крушевцу ФОТО: Нова ДСС Фејсбук

Марсенић је казао да је актуелна власт уништила “готово све”, наводећи да је минимум 250 милиона евра нестало због корупције приликом изградње Моравског коридора, да је корупција свеприсутна те да “морамо да реформишемо јавна предузећа која су легло корупције, јер када вас терају да дате капиларни глас или добијате посао преко везе, све је то корпција“.

Трећи смо у Европи по инфлацији, а за поједине производе: млеко, месо и јаја, двогодишња инфлација је преко 50 одсто, сточни фонда нам је “на нивоу 1910. године” јер су увозили млеко из Пољске и уништили пет хиљада газдинстава која су се тииме бавила“, додао је Марсенић.

Председник Градског одбора Новог ДСС-а Саша Анђелковић казао је да податак о томе да је од 2012. до 2022. године број становника на подручју Крушевца смањен са 128.752 на 113.582, односно за више од 15.000, најбоље говори о власти СНС-а.

Навео је да око два одсто грађана Крушевца прима неку врсту социјалне помоћи, да Крушевљани “мотају каблове за минималац, просечна зарада је за девет хиљада нижа од републичког просека, 650 људи се храни у народној кухињи, а родитељи немају новца за екскурзије и рекреативну наставу за децу”.

Анђелковић је рекао да ће коалиција НАДА другачије да води град, да ће свака јавна набавка са документацијом бити објављена на сајту града, као и сваки рачун, да ће привредници добити субвенције за сваког новозапосеног, да ће добијати уређен простор за производне делатности те да ће пољопривредницима укинути порез на пољопривредно земљиште, а грађанима помоћи при увођењу гаса.

Председник Градског одбора ПОКС-а Зоран Радојевић, казао је да ће се ова коалиција залагати за то да се већа пажња посвети селу, “да не будемо сви принуђени да се везујемо за град“, уз подсећање да на подручју Крушевца има 101 село.

Коалиција НАДА, коју чине Нова ДСС и ПОКС, на локалним изборима у Крушевцу наступиће под редним бројем пет. Ова коалиција је, иначе, предала листу са 35 од могућих 70 одборничких кандидата.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content