U ČAST LEGENDARNOG BOBANA PETROVIĆA: Kruševac dobija obnovljeni košarkaški teren

0

Boban Petrović ostavio je neizbrisiv trag pod obručima na ovim prostorima, a u čast nedavno preminulog asa, kompanija Mozzart obnovila je košarkaški teren u našem gradu.

Svečano otvaranje zakazano je za 14. oktobar u 12 časova, na adresi Stefana Prvovenčanog 4.

Akcija „Sto terena za jednu igru“ stigla je do 90. epizode, još jednom na radost Kruševljana! Stopama Dragana Milosavljevića već su krenuli neki novi majstori sa Bagdale, na Trgu slobode okuplja se omladina koja želi da dostigne slavu Gorana Grbovića…

Sada će čuti ovacije za čoveka koji je u dresu Jugoslavije osvojio evropsko srebro i svetsku bronzu.Kruševljani pozdravaju svog voljenog Bobana Petrovića!

Glasno, kao što su mu „grobari“ nekada pevali dok je cepao mrežice i probijao se na listu top-deset najboljih strelaca kluba svih vremena. Emotivno, kao što su mu neki stariji sugrađani aplaudirali kada je beležio pobede sa Napretkom.

Boban je u Partizan stigao 1976. i ostao skoro celu deceniju, što više govori o ljubavi prema ovom klubu od samih brojki kojima je ukrašavao crno-beli arhiv – 3.618 pogodaka na 273 utakmice! Deseti najbolji strelac u istoriji predvodio je tim do dve titule nacionalnog prvaka iz 1979. i 1981, Kupa Jugoslavije 1979, ali i dva evropska pehara – kupa Radivoja Koraća (1978, 1979)!

Šutersku rapsodiju nastavio je i u dresu nacionalnog tima, a sa dve medalje početkom osamdesetih postao je besmrtan.

Možda vam se dopadne i Više od ovog autora

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

20 − 11 =

Skip to content