U CENTRU “DUGA”: Otvorena “kvantna soba”

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević dala je na upotrebu “kvantnu sobu”.

“Kvantnu sobu” u Centru za osobe sa invaliditetom “Duga”, koja služi za prevazilaženje problema sa autizmom, povredama i oboljenjima, moći će da koriste osobe sa invaliditetom, a uređena je zahvaljujući sredstvima Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i udruženju „Start za decu“.

“Kvantna soba” je savremeni oblik terapije koja se ostvaruje pomoću bioterapeutskih ploča, a koja se pokazala uspešnom kod psihičkih oboljenja i poremećaja, autizma i multipla skleroze.

Kvantna soba je proistekla iz jednog dobrog i zdravog druženja sa udruženjem „Start za decu“. Moram samo da naglasim da ova kvantna soba neće biti samo za naše korisnike dnevnog boravka, već i druge osobe sa invaliditetom na teritoriji grada Kruševca”, kazala je Nevena Lazarević, direktorka “Duge”.

Ministarka za rad, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević istakla je da Ministarstvo kontinuirano podržava rad svih saveza i udruženja na području naše zemlje koja okupljaju osobe sa invaliditetom.

Na području grada Kruševca je 10 takvih udruženja čiji rad podržavamo i u toku ove i prethodne godine za njihove aktivnosti izdvojili smo oko 5 miliona dinara. Takođe, u skladu sa potrebama osoba sa invaliditetom, trudimo se da u sve naše aktivnosti uvrstimo i sva inovativna rešenja čija su istraživanja pokazala da mogu značajno da utiču na poboljšanje kvaliteta života osoba sa invaliditetom. Za ovu kvantnu sobu u Kruševcu smo izdvojili oko 900.000 dinara, a čuli smo da je spektar njenih aktivnosti i mogućnosti dejstva izuzetno širok”, naglasila je Kisić – Tepavčević.

FOTO: www.krusevac.rs

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content