U Mrmošu zapaljene cevi vredne sedam miliona dinara!

Proteklog vikenda, u noći između petka i subote, nepoznata osoba je zapalila 260 vodovodnih PVC cevi!

Vrednost jedne cevi iznosi oko 27.000 dinara pa se ukupna šteta procenjuje na više od sedam miliona dinara!

Cevi su, inače, trebale da posluže za priključenje domaćinstava u Mrmošu na regionalni sistem vodovoda. Iako su bile osigurane po svemu sudeći osiguranje neće biti naplaćeno jer cevi nisu na adekvatan način uskladištene.

Cevi su ležale u centru sela tako da se sumnja da je piroman neko od lokalnog stanovništva. Jedna verzija kaže da je taj piroman zapalio kontejner koji je bio pored cevi, a druga verzija  kaže da sastav cevi čini teško zapaljivim, tako da su morale prvo biti polivene sa nekom zapaljivom materijom”, kazao nam je Vladimir Obradović iz Mrmoša.

Iz Policijske uprave Kruševac nismo dobili informaciju šta se sve čini na pronalaženju počinioca.

Žitelji Mrmoša već decenijama pokušavaju da se priključe na stabilan sistem vodosnabdevanja. Trenutno svako domaćinstvo ima svoj bunar, odakle je voda ne samo nebezbedna, nego i ima toliko kamenca da ga, kako kažu,  skidaju molerskom špaklom iz kupatila, dok grejače u bojlerima menjaju svake godine, a tuševe i crevo svakih pola godine.

Posebna priča je javno komunalno preduzeće iz Aleksandrovca. U selu ima oko 800 stanovnika a samo četiri kontejnera koji se prazne na svakih osam dana. Zbog toga su kontejneri puni već posle tri dana a osmog dana bude smeća za tri kontejnera.  Onda se nađe neko od lokalaca ko pali taj jedan kontejner u centru sela“, dodaje naš sagovornik.

FOTO: Privatna arhiva

 

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content