Ujedinjena opozicija protiv medijskog mraka

0

Pet opozicionih stranaka u Kruševcu ujedinilo se kako bi protestovali protiv, kako tvrde, „medijskog mraka koji podseća na Pjongjang“.

Ne postoji nijedan razlog niti argument koji bi opravdao rad lokalnih medija u Kruševcu koji opozicione političke organizacije na lokalu već više od pola decenije nisu udostojile ni jedne jedine sekunde emitovanja, niti jedne jedine pisane reči, na bilo kojoj lokalnoj televiziji ili pisanom mediji u gradu. – navode u zajedničkom saopštenju gradski odbori DSS, Dosta je bilo, Dveri, Levice Srbije i Narodne stranke.

Opozicione stranke u Kruševcu tvrde da u gradu vlada "medijski mrak kao u Pjongjangu" FOTO: CINK - S.Milenković
Opozicione stranke u Kruševcu tvrde da u gradu vlada “medijski mrak kao u Pjongjangu” FOTO: CINK – S.Milenković

Opozicione stranke podsećaju da su lokalni mediji iz gradskog budžeta u prethodnih pet godina dobili više od 60 miliona dinara.

U Kruševcu ne postoji kultura da se uvaži tuđe mišljenje. Na lokalnim medijima se gaji monopol a ne kultura dijaloga. – ističe Ivan Miljković iz Pokreta Dosta je bilo.

Ivan Mandić iz Levice Srbije tvrdi da zbog medijske blokade opozicione stranke nisu u mogućnosti da građanima prenesu važne informacije.

U JKP „Kruševac“ je, recimo, ustanovljen nedostatak sedam miliona dinara ali ta informacija nigde ne može da se čuje. – pojašnjava Mandić.

Poziv za zajednički protest protiv medijske blokade ovih pet stranaka je uputilo u Demokratskoj stranci ali, kako kažu, nisu dobili nikakav odgovor.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content