UNIJA SINDIKATA PROSVETNIH RADNIKA: Direktori kriju radna mesta!

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije pozdravlja odluku da školska godina od 1. septembra krene regularno. 

Ipak, u USPRS kažu da ne odustaju od svojih zahteva koje će izneti na protestu 31. avgusta u Beogradu, a odnose se takođe na poboljšanje kvalieta obazovanja u Srbiji.

Novi informacioni sistem pokazao je mnogo nedostataka. Liste slobodnih radnih mesta u školama, kao i prosvetnih radnika koji su ostali bez dela ili potpuno bez norme izašle su juče. Na nivou Školske uprave Rasinskog okruga je 273 lica sa smanjenom radnom normom, 169 je na listi tehnoloških viškova, dok je slobodnih radnih normi preko 350″, kazao je Predrag Gašić, član radne grupe Unije sindikata za praćenje angažovanja zaposlenih u prosveti.

Na listi tehnoloških viškova nalazi se više od 230 prosvetnih radnika i 169 lica sa smanjenim radnom normom. Kako u Rasinskom okrugu, u šest opština, postoji 350 radnih normi u različitom procentu, smatram da će svako lice moći da nađe svoj angažman, dodao je Gašić.

Po rečima Dobrivoja Marjanovića ima direktora koji ne poštuju zakon jer kriju određena radna mesta iako su protiv njih podnete prijave i imaju rešenja Prosvetne inspekcije.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content