UNIJA ŽENA SNS: “Lideri Saveza za Srbiju promovišu nasilje nad ženama!”

Unija žena Gradskog odbora SNS u Kruševcu najoštrije osuđuje govor mržnje i uvreda koji šire lideri Saveza za Srbiju poput Dragana Đilasa i Boška, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Srbija neće biti država u kojoj će nasilje, a posebno nasilje nad ženama, biti tolerisano. Da li je normalno da se predsednici Vlade Srbije preti silovanjem, da se predsednica Skupštine vređa? Pitamo nadležne organe šta još lideri Saveza za Srbiju treba da urade da bi se oglasili i preduzeli odgovarajuće korake?“, kazala je Dragana Barišić, narodna poslanica.

Unija žena GO SNS Kruševac osuđuje govor mržnje lidera Saveza za Srbiju FOTO: CINK – S. Milenković

Barišićka je kazala da je “nasilje nad ženama vid kukavičluka a Savez za Srbiju i njegovi lideri šalju opasnu poruku jer promovišu nasilje“.

Pozivamo civilni sektor i medije da osude progon svih nas koje mislimo drugačije, koje podržavamo politiku Aleksandra Vučića. Za svaku je osudu to što mediji ćute o ovome. Nijedna pripadnica Saveza za Srbiju nije osudila napade na Anu Brnabić, Maju Gojković ili bilo koju poslanicu koja drugačije misli od njih. Žao mi je što se nisu oglasile moje koleginice poput Dijane Vukomanović, Gordane Čomić, Aleksandre Jerkov…Pozivamo sve žene da osude vređanje jer svaka od nas može biti sledeća“, naglasila je Barišićka dodajući da je “Aleksandar Vučić obezbedio sigurnost ne samo za članove SNS već sve građane Srbije”.

You might also like More from author

1 Comment

  1. Alesandro says

    Mozda nije vrdjanje kada se kaze novinarki kako je lepo kada klekne. Vi ste ponizili sve gradjanje Srbije i vredjate ih svaki dan. Velikan naseg naroda narod Srbije naziva neradjama i jeftinom radnom snagom. Nemoj ti Barisicka puno da govoris jer neznas dve da sastavis u skupstini.

Comments are closed.

Skip to content