USPEH SRPSKIH STRELACA: Evropsko srebro za Trsteničanina Milenka Sebića

Muška reprezentacija Srbije u gađanju vazdušnom puškom, za koju je nastupio i Trsteničanin Milenko Sebić, osvojila je srebrnu medalju na Prvenstvu Evrope u Osijeku.

Srpski sastav Milutin Stefanović, Milenko Sebić i Lazar Kovačević je u polufinalu, posle velikog preokreta savladao Mađarsku, a u finalu je izgubio od Rusije.

U polufinalu, Mađarska je bila bolja u prve tri serije i povela sa 6:0 (bolji tim posle svake serije dobija dva boda). Srbija je izjednačila na 6:6. Međutim, usledio je novi niz Mađara, favorita u ovom meču. Poveli su sa 12:6 i došli na domak finala, jer u polufinalu pobeđuje tim koji prvi skupi 13 poena. Srbija je imala snage za preokret, naši strelci su nadmašili izuzetno jak mađarski tim (Šidi, Peni, Šomođi) u četiri uzastopne serije i ostvarili pobedu od 14:12.

Srbija i Rusija, su u početku finala vodile izjednačenu borbu. U skoro svakoj seriji minimalne razlike su odlučivale kome će pripasti dva boda. U završnici Rusija, koju je predvodio evropski pojedinačni i šampion Starog kontinenta u miksu Vladimir Maslenjikov (u timu su gađali i Drijagin i Pančenko) se odvojila. Rusi su slavili sa 17:5 (finalni meč se završava kada neka od ekipa skupi 16 poena).

Milenko Sebić je dva puta proglašavan za najboljeg sportistu u Opštini Trstenik a nastupio je i na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content