USVOJEN BUDŽET ZA 2023. GODINU: Najviše para za investicije

0

Odbornici Skupštine grada Kruševca usvojili su na 18. sednici budžet za 2023. godinu koji bi trebalo da iznosi 5,9 milijardi dinara.

Po rečima gradonačelnice Jasmine Palurović budžet za 2023. godinu je za 593 miliona, odnosno 11 odsto, veći od ovogodišnjeg budžeta. Najviše sredstava opredeljeno je za investicije – 2,2 milijarde dinara što je skoro 38 odsto od ukupnog budžeta.

Odbornici Nove demokratske stranke Srbije, jedine opozicione stranke u lokalnom parlamentu, kritikovali su predlog budžeta.

Vlast će  298 miliona dinara potrošiti na toplotnu energiju. Da li će to utrošiti na širenje mreže ili na pokriće gubitaka Gradske toplane? Takođe, ulična rasveta košta 224 miliona dogodine, što je 3,9 odsto budžeta, odnosno skoro dva miliona evra, što je verovatno najskuplja rasveta na svetu, a videli smo da vozačima nije dovoljna kako bi uočili pešake na prelazu. Za zdravstvo je predviđeno samo 47 miliona, 0,8 odsto budžeta, tri puta manje nego što će dobiti nevladine organizacije”, kazao je Saša Anđelković, odbornik Nove demokratske stranke Srbije.

Odbornici su usvojili i Program razvoja Kruševca za 2023. godinu sa projekcijama za 2024. i 2025. godinu.

Usvojen je i kadrovski plan. Načelnica Gradske uprave Vesna Anđelić objasnila je da u Gradskoj upravi trenutno radi 248 osoba na neodređeno vreme, 20 na određeno, jedan pripravnik i petoro zaposlenih u kabinetu gradonačelnice. Za narednu godinu je planirano da u Gradskoj upravi bude 278 osoba na neodređeno vreme, 26 na određeno, četvoro pripravnika te sedmoro zaposlenih u kabinetu gradonačelnice.

Na početku sednice objavljeno je da je formirana nova odbornička grupa koju čine odbornici Nove demokratske stranke Srbije POKS-a a koja ima šestoro članova.

Takođe, od ovog zasedanja u Skupštini Grada funkcioniše nova odbornička grupa, pod nazivom  „NADA za Kruševac“ koju su formirali odbornici Nove demokratske stranke Srbije i Pokreta obnove Kraljevine Srbije. Ona broji šest članova.

Dosadašnji odbornici Srpske narodne partije Saša Sudimac i Goran Deljanin su istupili iz odborničke grupe  “Aleksandar Vučić – za decu Kruševca” i ubuduće će nastupati samostalno. 

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

20 − 11 =

Skip to content