УЗ МЕЂУНАРОДНИ ДАН МЛАДИХ: Трибина, концерт, изложба…

0

Град Крушевац, Савет за младе, Kaнцеларија за младе Одељења за друштвене делатности  и ове године ће низом манифестација обележити Међународни дан младих – 12.aвгуст.

Обележавање дана младих започиње у  Привредној комори Србије Регионалне привредне коморе Крушевац, где ће се  одржати  трибина „У сусрет Међународном дану младих: Ментално здравље – спознај себе, изрази се“. Трибина се одржава 11.августа 2023. године, с почетком у 12 сати, у сали ПКС РПК Крушевац (Балканска 63/IV, Крушевац), а намењена је ученицима основних и средњих школа .

У вечерњим сатима организоваће се концерт поводом Међународног дана младих  на коме ће програм извести  ученици Средње музичке школе „Стеван Христић“ од 21 до 22 сата а затим ће наступ имати Едита од 22 до 23.30. Концерт се одржава  у делу Топличине улице ( од ул. Видовданске до ул. Косанчићеве).

У суботу, 12. августа у 10 сати, на Тргу Костурница се отвара четврта по реду изложба радова младих Крушевљана на аутобуским стајалиштима .

Дан младих је установљен од стране Генералне скупштине Уједињених нација крајем 1999. године, а први пут у свету почиње да се обележава 2000. године. Међународни дан младих је замишљен као прилика да се скрене пажња на питања младих широм света. У част овог дана, организују се програми неформалног образовања, концерти, радионице, културне манифестације и трибине.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content