VELIKA AKCIJA KRUŠEVAČKE POLICIJE: Hapšenje zbog ubistva Ždrokinca, iznude i “pranja” novca

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kruševcu uhapsili su devet osoba, osumnjičenih da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, ubistvo, iznuda i pranje novca.

Uhapšeni su Z. J. (1955), I. G. (1973), S. R. (1993), V. P. (1994), I. P. (1996), M. J. (1983), S. P. (1975) i M. V. (1963) iz Kruševca, kao i S. Z. (1976) iz Beograda i N. J. (1962) iz okoline Boljevca.

Sumnja se da je Z. J. bio organizator kriminalne grupe, čiji je član S. R. osumnjičen za ubistvo sedamdesetjednogodišnjeg muškarca iz Kruševca. I. G. je osumnjičen da je S. R. dovezao na mesto ubistva, a Z. J. da organizovao skrivanje i prebacivanje S. R. u Bosnu i Hercegovinu. Osumnjičeni S. Z., I. P. i V. P. se terete da su takođe pomogli S. R. nakon izvršenja ovog krivičnog dela.

Z. J. se sumnjiči i da je tokom 2018. godine od jednog muškarca iz okoline Kruševca, uz primenu fizičke sile i zastrašivanja tražio novac na ime navodnog duga.

Takođe, M. J. supruga Z. J. je, u nameri da prikrije nezakonito poreklo novca, zaključila ugovor o zajmu 300.000 evra sa uhapšenim N. J. sa obavezom plaćanja mesečne kamate. Ona se sumnjiči i da je zemljište koje je prethodno dobila na poklon prodala jednom privrednom društvu čiji je direktor otac osumnjičenog N. J. i to za iznos daleko veći od procenjene tržišne vrednosti.

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content