Više tužilaštvo postiglo sporazum sa Simonovićem

Više javno tužilaštvo u Kruševcu postiglo je sporazum sa Petrom Simonovićem koji je 28. maja u selu Osaonica automobilom marke “BMW” izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je smrtno stradao Vasilije Nikolić (49) iz Štulca, a njegova supruga Mila teško povređena.

U saopštenju se navodi da je u krivičnom predmetu Petra Simonovića iz Vrnjačke Banje, Više javno tužilaštvo u Kruševcu sa okrivljenim Simonovićem zaključilo sporazum o priznanju krivičnog dela.

Okrivljeni je svesno i dobrovoljno priznao da je 28.maja 2016.godine, oko 15 časova u Osaonici, Opština Trstenik, u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne bitno, kao učesnik u saobraćaju na putevima, upravljajući putničkim motornim vozilom pod dejstvom alkohola, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa ugrozio javni saobraćaj i doveo u opasnost život i telo ljudi pri čemu je jedno lice izgubilo život, a drugo lice zadobilo teške telesne povrede, čime je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz čl.279 st. 2 u vezi čl. 289 st. 1 Krivičnog zakonika.

Sporazumom je predviđena kazna zatvora u trajanju od tri godine i tri meseca i mera bezbednosti zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 1 godine.

Navedeni sporazum je prihvaćen od strane Višeg suda u Kruševcu a Simonoviću je produžen pritvor.”, navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu.

Petar Simonović (39) je 28. maja svojim BMW-om preticao kamion i udario u “opel kadet”. Vozač “opela” Vasilije Nikolić, iz sela Štulac kod Vrnjačke Banje, je na licu mesta izdahnuo dok je njegova supruga Mila, koja se samo mesec dana ranije porodila, sa teškim povredama prebačena u Klinički centar u Nišu.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content