Visoka škola iz Blaca postala deo Akademije poslovnih strukovnih studija Beograd

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio je danas Visoku školu strukovnih studija u Blacu, koja je Odlukom Vlade Srbije postala deo Akademije poslovnih strukovnih studija Beograd.

Šarčević je tom prilikom ocenio da je spajanje Visoke škole iz Blaca sa Beogradskom poslovnom školom najbolje rešenje za grad, studente i profesore.

Za studente sve ostaje isto. Formira se drugačiji menadžment. Formiranje Akademije ima za cilj da se postigne veći kvalitet u strukovnom obrazovanju…“, kazao je ministar.

On je naveo i da će u sastav budućih akademija strukovnih studija moći da budu uključeno od dve do pet ustanova.

Od 1. oktobra naredne godine sve strukovne ustanove će biti u sklopu ovakvih akademija. Akademije moraju biti bolje povezane sa privredom, kao i sa univerzitetima što u cilju kvaliteta. Za školu u Blacu sam imao rešenje ili da je potpuno ugasim ili da je fuzionišem. Mislim da je ovo kud i kamo bolje rešenje i za grad i za studene i profesore“, rekao je Šarčević.

Vršilac dužnost direktora Akademije poslovnih strukovnih studija Beograd Saša Bovan ocenio je da je formiranjem ove ustanove napravljen model za buduće škole strukovnih studija.

Ministar je tokom boravka u Blacu posetio Predškolsku ustanovu „Naša radost“ i razgovarao sa predstavnicima Opštine Blace.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content