“Vreme je pobedilo”

U okviru izložbe Vladimira i Milice Perić  “Vreme je pobedilo” 27.januara u 13 sati  biće organizovano vođenje kroz izložbu i razgovor sa umetnikom Vladimirom Perićem.

Program kojim se izložba i zatvara, organizuje se na dan kada je pre 55 godina, 27. januara 1962. otvorena prva izložba u ovom prostoru koja je označila otvaranje i početak rada na ostvarivanju izložbene i muzeološke delatnosti Umetničke galerije u Kruševcu.

Izložba Vladimira i Milice Perić „Vreme je pobedilo“ obuhvata radove koji su u relaciji sa pojmom proticanja vremena i uticaja na naše shvatanje prošlosti, sećanja, te na izgradnju pojedinih istorijskih narativa iz polja ličnog istorijata. Prepoznatljiv umetnički izraz zasnovan na istraživanju i kolekcioniranju, sakupljanju odbačenih predmeta i njihovom oživljavanju i uvođenju u kontekst umetničkog dela, u Kruševcu ima i posebno značenje, prostorno određenje u kome porodična zaostavština najstarije sajdžijske radnje Karakušević (1852), otrgnuta od zaborava pokreće kolektivno sećanje.

Sve počinje i (završava se) u sajdžijskoj porodici koju je vreme pobedilo.

Izložba je realizoovana uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content