VUČIĆ U ČETVRTAK U KRUŠEVCU: Otkrivanje spomenika potpukovniku Veljku Radenoviću

U četvrtak , 24.marta u 12 sati, , nedaleko od kružnog toka na Bagdali, biće otkriven spomenik potpukovniku Veljku Radenoviću. Kako je najavljeno, svečano će ga otkriti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Pre otkrivanja spomenika, povodom obeležavanja 23 godine od početka NATO agresije na tadašnju SR Jugoslaviju, predsednik Vučić će u 11.30 sati , položiti  venac na spomenik u Parunovcu, pored Kovid-bolnice, posvećen poginulim vojnicima u ratu 1999.godine na Kosovu i Metohiji iz herojske 125. motorizovane brigade, kruševačke 7.pešadijske brigade, 53.graničnog bataljona i 98. lake pešadijske brigade.

Spomenik Veljku Radenoviću, autora Tome Komatine, visok oko tri metra, juče je postavljen, a u toku su završni radovi i pripreme za svečano otkrivanje.

Veljko Radenović je bio komandant  Posebnih jedinica policije iz Prizrena, a učestvovao je u bici za Orahovac 1998. godine. Rođen je 1952. godine u Peći, ali je do smrti 2012. godine, živeo u Kruševcu, nedaleko od mesta na kome će mu biti otkriven spomenik.

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content