ZA TALENTOVANE UČENIKE: Počelo prijavljivanje za prijemni ispit u specijalizovana odeljenja i škole

Danas počinje prijavljivanje za prijemni ispit za upis u IT i ostala specijalizovana odeljenja i škole

Učenici osmog razreda, koji imaju izraženu sklonost prema računarstvu i informatici, biologiji i hemiji, fizici, jezicima, muzici i baletu danas počinju prijavljivanje za prijemni ispit za upis u svoje željene škole.

Prijavljivanje kandidata za srednje škole,za koje je neophodno da se polaže prijemni ispit, traje do 13. maja, uključujući i subotu i nedelju, osim za IT odeljenja, gde učenici prijave mogu da podnesu do 17. maja.

Prijemni ispiti za odeljenja u školama u kojima se deo nastave ostvaruje na stranom jeziku zakazani su za 25. i 26. maj, za muzičke i umetničke škole likovne oblasti za 31. maj, 1. i 2. jun.

Učenici koji afinitet imaju prema biologiji i hemiji, od ove školske godine prvi put mogu da upišu specijalizovano odeljenje u kojem će posebna pažnja da bude posvećena izučavanju tih nauka. Oni prijemni polažu 1. juna.

Istog dana, ali u kasnijem terminu, predviđeno je polaganje prijemnog u Matematičkoj gimnaziji i matematičkim odeljenjima.

Prijemni u filološkim gimnazijama i filološkim odeljenjima je 1. i 2. juna, a oni koji žele da se posvete prevashodno fizici, računarstvu i informaticiispit polažu 2. juna.

Baletske škole kandidate proveravaju od 2. do 4. juna.
Prijavljivanje učenika i podnošenje sportske dokumentacije u Sportskoj gimnaziji je od 1. do 3. juna.

Preliminarni rezultati prijemnog ispita u matematičkim i filološkim odeljenjima, odeljenjima za učenike sa posebnim sposobnostima za fiziku, biologiju i hemiju, računarstvo i informatiku i za odeljenja u školama u kojima se deo nastave ostvaruje na stranom jeziku biće objavljeni u sredu, 5. maja.

Učenici koji su polagali u prijemni u umetničkim, baletskim i muzičkim školama preliminarne rezultate će saznati dan kasnije, 6. maja.

Podnošenje i rešavanje eventualnih žalbi zakazano je takođe za četvrtak, 6. maj, da bi konačni rezultati prijemnih ispita bili objavljeni u petak, 7. maja.

Nakon toga svi učenici osmog razreda polažu završni ispit, odnosno test iz srpskog (maternjeg) jezika, uponedeljak 17. juna.

Završni test iz matematike je 18. juna, a kombinovani test u sredu, 19. juna.

Objavljivanje konačnih rezultata završnog ispita je u četvrtak, 27. juna.

Predaja liste želja u osnovnoj školi i unos u bazu podataka je 28. i 29. juna. Objavljivanje zvanične liste želja je u četvrtak, 4. jula, a zvaničnih rezultata raspodele i preostalih slobodnih mesta za upis u drugom krugu biće 7. jula.

Učenici se u muzičke i baletske škole upisuju28. juna, a u ostale srednje škole 8. i 9. jula.

Upis učenika u drugom krugu je 11. jula.

Kalendar aktivnosti za sprovođenje završnog ispita za školsku 2018/2019. i upisa učenika u srednju školu za školsku 2019/2020. godinu nalazi se na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja – http://www.mpn.gov.rs/upis-ucenika-u-srednju-skolu-2019-20/

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content