ЗАВЕТНИЦИ ПИТАЈУ НАДЛЕЖНЕ: “Ко је укинуо Службу за давање крви у Крушевцу?”

Градски одбор Српске странке Заветници упутио је допис медијима у којем поставља питање зашто у нашем граду више не постојии Служба за давање крви.
 
Преносимо саопштење СС Заветници.
 
Одмах је конрактирана болница Крушевац , одељење трансфузије и на наше питање да дођемо да дамо крв због апела , ми смо с друге стране добили запрепашћујући одговор да болница Крушеца тј. ГРАД КРУШЕВАЦ, нема службу давања крви.
 
У тренутку нам ништа није било јасно , међутим после одређеног времена и мало размишљања дошли смо до закључка да је ово озбиљан проблем за један град величине Крушевца и да је то озбиљна тема која треба  испитати за добробит људи који живе у граду и шире.
 
Доста збуњено и неверујући у тачност ове информације поново смо окренули Општу болницу Крушевац, Одељење трансфузије и поново питали исто питање, са додатим питањем од када је такво стање и зашто је такво стање  Особа са друге стране телефона  веома љубазно нам је одговорила :
 
“Одлуком од пре четири године укинута је служба давање крви у Крушевцу. Сваког првог и трећег четвртка у месецу , долази мобилна служба трансфузије из Ниша у просторије Црвеног крста Крушевац и ко жели тада може дати крв ” . 
На наше подпитање шта се дешава у оваквим варедним ситуацијама да на пример немате одређену крвну групу и треба хитно у минутима да се реагује како би се спасли животи такође смо добили следећи одговор :
 
” Немогу вам стварно на то одговорити ја нисам надлежна за доношење одлука , одлуку о оваквој процедури рада донели су надлежни те да њих питамо за све даље”.
 
Сматрајући да је ово изузетно лоша одлука , одлука јоја угрожава животе огрмног броја људи у тако бројном насељеном месту попут Крушевца и околине у неким непредвиђеним ванредним ситуацијама постављамо отворена питања директорици опште болнице Крушевац др.Весни Стевић Гајић и комплетном Управном одбору и руководству :
 
1. Ко је тачно и када укинуо службу давања крви у одељењу трансфузије Опште болнице у Крушевцу ?
 
2. Зашто је донета таква одлука да ли одлука има мишљење струке које објашњења да је оваква организација ове службе боља и учинковитија по живот грађана Крушевца и околине? ️
 
3. Да ли се приликом доношења овакве одлуке размишљало ванредним и непредвидивим ситуацијама?️
 
Градски одбор странке Заветника Крушевца као одговоран фактор у друштву сматра да је овкво решење лоше и опасно за грђане Крушевца и захтева да се служба за давање крви врати у одељење трансфузије Опште болнице Крушевац.
 
Сачекаћемо и званичне одговоре на постављена питања , који ће дати слику о томе ко је донео , спровео , и функционалност овакве одлуке за доступност свих категорија крвних група у ситуацијама спашавања живота“, наводи се у саопштењу Градског одбора Српске странке заветници.

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content