ZAVRŠEN TAKMIČARSKI DEO FEŠT-A: Dodela nagrada 8. maja

Predstavom ,,Sedam Snežana i patuljak”, koju su izveli  učenici Osnovne škole ,,Jovan Jovanović Zmaj”, zvanično je završen takmičarski deo Festivala školskog teatra.

Dramsku sekciju ,,Zmajevi” vodi nastavnica srpskog jezika i književnosti, Nevena Smiljković, koja je režirala ovu predstavu.

Nastavnica u OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” Nevena Smiljković FOTO: L. Kijačić

Proces rada je bio zanimljiv. Imali smo podeljene uloge, deca su glumila, ja sam se bavila režijom, svi zajedno scenografijom, moj učenik Strahinja se bavio muzikom i svetlima. Dramski tekst napisao je Tode Nikoletić. Imali smo tri teksta, pa smo zajedno čitali i odabrali ovaj tekst, jer se deca tu najbolje snalaze. Imali smo svakodnevne probe, radili smo po jednu scenu svakog dana, pa smo sklopili celinu. Posebno se radilo sa učenicima čije su uloge istaknutije u predstavi, ali je bilo i zanimljivo. Deca su veoma srećna, to mi je bio i cilj, opušteniji su, dali su svoj maksimum i lepo su se proveli. Takođe, cilj je bio da nauče šta je pozorište, scena i da uživaju u radu – ističe nastavnica Nevena Smiljković

Podsećamo, 8. maja u 12 časova, poklon predstava ,,Ružno pače” u Kruševačkom pozorištu, posle koje će biti dodela nagrada i svečano zatvaranje festivala.

Festival je trajao devet dana, a stručni žiri činili su: Lidija Užarević, predsednik žirija i dramski urednik Kulturnog centra, Zorica Duković, profesor dramske umetnosti i Danica Petrović, diplomirana glumica.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content