Zlatan Krkić ponovo izabran za predsednika Opštine Ćićevac

Odlukom većine odbornika novog saziva lokalanog parlamenta, za predsednika Opštine ponovo je izabran Zlatan Krkić, lider “Pokreta za očuvanje opštine Ćićevac”.

Zlatan Krkić je predsednik Opštine Ćićevac postao sredinom 2003. godine, kao član Demokratske stranke, na vanrednim izborima, i od tada je bez prekida na ovoj  funkciji.

Zlatan Krkić, predsednik Opštine Ćićevac na protestnom skupu FOTO: S. Milenković
Zlatan Krkić će u naredne četiri godine obavljati dužnost predsednika Opštine Ćićevac FOTO: S. Milenković

Krkićev zamenik u narednom četvorogodišnjem mandatu biće Zvezdan Babić dok je za predsednika Skupštine opštine Ćićevac izabran  Slavoljub Simić.

Ćićevačku skupštinu čine 13 odbornika sa liste “Pokret za očuvanje opštine Ćićevac – Zlatan Krkić”, osmoro odbornika sa liste “Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje” i četvoro odbornika sa liste “Dr Batke Milivojević – Nova Srbija”.

Vladajuću većinu čine odbornici lista “Pokret za očuvanje opštine Ćićevac” i “Dr Batke Milivojević – Nova Srbija” dok je SNS opozicija.

Odbornici Skupštine opštine Ćićevac izabrali su Opštinsko veće koje ima 11 članova.

U Aleksandrovcu, gde je Pokret za Župu, predvodjen Jugoslavom Stajkovcem, predsednikom opštine, osvojio apsolutnu većinu, odnosno 32 od ukupno 59 odborničkih mesta, konstitutivna sednica lokalne Skupštine zakazana je za 16. maj.

U Kruševcu, gde naprednjaci imaju 52 od ukupno 70 odborničkih mandata, konstitutivna sednica je zakazana  za 13. jun dok je konstitutivna sednica Skupštine opštine Varvarin tek 14. juna.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content