Zlato i bronza za vatrogasce iz Trstenika

0
Pripadnici Sektora za vanredne situacije, Ministarstva unutrašnjih poslova, osvojili su srebrnu i bronzanu medalju u generalnom plasmanu na 16.Međunarodnoj vatrogasnoj olimpijadi, koja je ove godine održana u Vilahu, u Austriji.

Pripadnici Vatrogasno spasilačkog odeljenja iz Trstenika u B kategoriji, u kojoj se takmiče profesionalni vatrogasci stariji od 30 godina osvojili su zlatnu medalju, dok su u ukupnom plasmanu takmičenja zauzeli treće mesto.

Njihove kolege iz Niša, koje su se takmičile u A kategoriji, u kojoj se za medalju bore profesionalni vatrogasci mlađi od 30 godina, u ukupnom plasmanu osvojili su srebrnu medalju.

Zamenik komandanta Vatrogasno spasilačke brigade Kruševac Dejan Vasiljković i komandant takmičarske ekipe Vatrogasno spasilačke brigade Niš Miodrag Popović ističu da su naši srebrni i bronzani momci pokazali izuzetne veštine i sposobnosti u vežbama sa motornom vatrogasnom pumpom, kao i u savladavanju prepreka na štafetnoj trci od 50 metara.

Takmičarsku ekipu čini devet članova i trener, a Vasiljković i Popović naglašavaju da su reprezentativci Sektora za vanredne situacije ponosni što su imali čast da na međunarodnom takmičenju u kome, u različitima kategorijama, učestvuje oko 3.000 ekipa iz gotovo svih evropskih zemalja predstave svoju zemlju i Ministarstvo i donesu zlatno i bronzano obeležje.

Međunarodna organizacija vatrogasnih i spasilačkih službi od 1961. godine organizuje međunarodna vatrogasna takmičenja, popularne vatrogasne olimpijade.

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content