REKONSTRUKCIJA DVA VRTIĆA: Mesta za još 160 mališana

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, u prisustvu gradonačelnice Kruševca Jasmine Palurović, položio je danas kamen temeljac za izgradnju još jednog objekta u vrtiću „Golub mira“ u Kruševcu.

Ovim projektom vrtić „Golub mira“ povećaće svoj kapacitet i moći će da primi još osamdeset mališana. Ovim još jednom pokazujemo koliko je Vladi Srbije i Ministarstvu stalo do najmlađih i do stvaranja boljih uslova u kojima će se družiti, igrati i učiti“, istakao je Ružić.

Prema rečima ministra, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Grad Kruševac potpisali su 28. juna 2021. godine ugovore o rekonstrukciji dva vrtića – „Golub mira“ i „Labud“ u tom gradu. Time će u ova dva vrtića biti obezbeđena mesta za 160 dece.

Za ova dva vrtića u Kruševcu biće izdvojeno više od 58 miliona dinara“, rekao je ministar i dodao da je ulaganje u obrazovanje ključ razvoja našeg društva.

Nakon toga, ministar Ružić obišao je i vrtić koji se nalazi u okviru škole u Velikom Šiljegovcu. On je direktorki Predškolske ustanove „Nata Veljković“ Vesni Živković predao ključeve vozila koje je nabavljeno iz sredstava granta. Vozilo će koristiti mobilni tim koji će raditi sa porodicama i decom, pre svega, iz osetljivih društvenih grupa i ruralnih područja.

Izgradnja dva objekta vrtića u Kruševcu, kao i grant program u Velikom Šiljegovcu deo su Projekta inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja čija je realizacija omogućena zajmom Svetske banke.

U sprovođenju „Projekta inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja“ u Rasinskom okrugu značajnu ulogu ima i saradnja sa Novak Đoković fondacijom.

U okviru ove saradnje u narednom periodu u planu su radovi i opremanje soba u objektima u Varvarinu, Brusu, selu Zlatari. U trsteničkom selu Popina adaptiraće se jedna radna soba u okviru osnovne škole, dok će u selu Drenova biti adaptirane četiri sobe.

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content