AKADEMIJA ZA RAZVOJ LOKALNIH MEDIJA: Upis kandidata do 17. oktobra

Ukoliko ste novinar, urednik, ili student novinarstva i srodnih smerova, i želite da unapredite svoja znanja i veštine u radu sa visoko kvalifikovanim i iskusnim ekspertima Akademija za razvoj lokalnih medija (ALMA) je idealna prilika za Vas.

Rok za prijavu na konkurs je 17. oktobar, a zbog toga što su radionice kombinovane mogućnost da učestvuju imaju zainteresovani iz čitave Srbije.

Akademija je namenjena novinarima i studentima, kao i građanima koji se bave aktivizmom. Cilj je da kroz razvoj veština osnaži polaznike da izveštavaju na profesionalan i etičan način, prateći aktuelne trendove u novinarstvu.

Polaznici će imati priliku da kroz praktične zadatke u radu sa medijskim ekspertima nauče nauče kako da dođu do informacija i da o njima izveštavaju. Neke od oblasti koje će se obrađivati na Akademiji su medijsko pravo, istraživačko novinarstvo, televizijsko novinarstvo, video-produkcija i MOJO, fotografija, podkast, onlajn novinarstvo i društvene mreže…

Predavanja će se održavati hibridno, pa će ih polaznici pratiti ili uživo u prostorijama Media i reform centra Niš ili putem onlajn platforme. Prilikom organizovanja predavanja uživo biće poštovane sve propisane epidemiološke mere – držanje distance i maske su obavezne.

Akademija će trajati dva semestra tokom kojih će biti organizovano po 6 modula, a svaki od njih biće raspoređen u dva vikenda. Tokom svakog modula polaznici će imati praktične zadatke u čijoj izradi će imati podršku mentora-predavača i redakcije mediareform.rs.

Učešće na Akademiji je besplatno za sve odabrane polaznike, a svi zainteresovani se mogu prijaviti slanjem kratke biografije i motivacionog pisma na adresu info@mirc.rs do 17. oktobra.

Zahvaljujući podršci Ambasade SAD u Srbiji, Media i reform centar Niš godinama unazad organizuje edukacije i obuke za medijske radnike i studente novinarstva u cilju osnaživanja lokalne medijske zajednice.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content