АКЦ „ГНЕЗДО“: Менторски програм за развој пројеката

У Алтернативном културном центру “Гнездо” у Крушевцу, током децембра, биће одржан менторски програм за развој пројеката у оквиру програма Креативна Европа.

Позивамо организације и институције из сектора културе и образовања из централне и јужне Србије да нам се придруже на тродневном курсу који ће бити одржан током три суботе у децембру са циљем да се унапреде капацитети организација из тог региона за међународну културну сарадњу и учешће у пројектима у оквиру програма Креативна Европа.

Деск Креативна Европа Србије у сарадњи са Алтернативним културним центром ”Гнездо” из Крушевца организује менторски програм (курс) за развој предлога пројеката за позиве сарадње програма Креативна Европа, који су отворени до 23. јануара 2024. године.

Прве суботе, 9. децембра, уз сарадњу са Деском из Словеније, гостујућа предавачица биће Матеја Лазар која води овај Деск и специјалиста је за међународну сарадњу у домену културе. Друге суботе, 16. децембра са полазницима ће радити Сара Маћадо, менаџерка у култури, представница Деска Креативна Европа из Португала.

Треће суботе 23. децембра програму се прикључује Јеле Бурграф из Холандије који води програме мобилности испред холандског Деска Креативне Европе, а иза себе има више од 15 година искуства у интернационалним пројектима у домену културе.

Гости ће представити успешне пројекте организација из њихових држава и са полазницима ће радити на развоју партнерстава између организација и институција културе из Србије и њихових држава.

Очекивано је учешће организација из следећих округа: Расински, Шумадијски, Поморавски, Рашки, Зајечарски, Нишки, Топлички, Јабланички, Пиротски, Пчињски.

Рок за пријаву је 4. децембар.

Пријава: https://forms.gle/kmeDqutnWpFjifCW8

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content