АКЦИЈА ЧИШЋЕЊА АКУМУЛАЦИЈЕ ЋЕЛИЈЕ: Прикупљено 1.500 џакова смећа

У недељу је успешно спроведена акција чишћења акумулације Ћелије у циљу заштите водних ресурса и очувања животне средине која је окупила 200 учесника из Крушевца, Бруса, Блаца и Прокупља.

Чишћење акумулације Ћелије започето је од Златарског басена, ширећи активности низводно, према Васићком и Водозахватном басену. Током акције комунални отпад је прикупљан у приобаљу акумулације и сакупљено је преко 1.500 џакова.

У акцији је прикупљено 1.500 џакова комуналног отпада ФОТО: ЈКП “Водовод Крушевац”

Ова акција добија посебан значај у години у којој се обележава 40 година постојања Фабрике воде у Мајдеву, зато што је акумулација Ћелије кључни регионални водни ресурс који већ четири деценије снабдева здравом пијаћом водом преко 150.000 становника Расинског округа.

ЈКП “Водовод – Крушевац” изражава захвалност свим учесницима на њиховом ангажману и позива све грађане да се придруже напорима у очувању овог кључног водног ресурса. У склопу акције, обезбеђена је радна опрема за све учеснике, док су за најмлађе припремљени посебни поклони.

Под покровитељством и активним учешћем ЈКП „Водовод – Крушевац“ ова еколошка акција је спроведена у сарадњи са Општином Брус, ЈКП „Расина“ Брус и Месном заједницом Златари, а учествовали су и Туристичка организација Брус, ОШ „Бранко Радичевић“ из Разбојне, удружење „Осмех срце“ Брус, Пензионерско удружење Брус, Црвени крст Брус, Ловачко удружење „БЛАЦЕ“, Риболовачко удружење „Бистро“ Блаце, Расина плус из Крушевца, Градитељи мира – удружење ратних војних инвалида Крушевац, Удружење ветерана Крушевац, Војни синдикат „Гвоздени пук“, Уније синдиката просветних радника, градско руководство града Прокупља и остали еколози и љубитељи природе.

Извор: ЈКП „Водовод Крушевац“

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content