Akcije Alternativnog centra za devojke

0

Alternativni centar za devojke iz Kruševca, danas i u subotu,  u saradnji sa Autonomnim ženskim centrom iz Beograda, u prostorijama Centra za stručno usavršavanje realizuje akreditovani edukativni program „Zaštita žena i dece od nasilja u porodičnom kontekstu – uloga obrazovno-vaspitnih ustanova“.

Program je namenjen profesorkama i profesorima Ekonomsko-trgovinske i Politehničke škole „Milutin Milanković“ u Kruševcu.

Edukativni program se realizuje uz podršku Fonda Ujedinjenih nacija za suzbijanje nasilja prema ženama (UNTF), u okviru projekta „Nulta tolerancija na rodno zasnovano nasilje”.

U subotu 10.12.2016. u periodu od 13  do 14 časova na Trgu kosovskih junaka u Kruševcu, Alternativni centar za devojke organizuje uličnu akciju povodom Međunarodne kampanje “16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama”, koju obeležava 1.700 organizacija u preko 100 država.

Ulična akcija je podržana od Autonomnog ženskog centra iz Beograda projektom „Nulta tolerancija na rodno zasnovano nasilje“, koji finansira Fond Ujedinjenih nacija za suzbijanje nasilja prema ženama (UNTF). Akcija će biti realizovana sa srednjoškolkama i srednjoškolcima koji su u okviru navedenog projekta učestvovali u obukama za prevenciju vršnjačkog i rodno zasnovanog nasilja.

Ovom akcijom Alternativni centar za devojke iz Kruševca želi da skrene pažnju javnosti na postojanje različitih oblika nasilja nad ženama i devojčicama.

 

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Skip to content