Aleksić odgovara Bojanu Pajtiću

Povodom inicijative predsednika Demokratske stranke Bojana Pajtića, da proevropski orijentisane opozicione stranke potpišu sporazum o predizbornoj saradnji, kojim bi se obavezale da nakon izbora neće sarađivati sa Aleksandrom Vučićem reagovao je predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić.

Aleksić ističe da je Narodni pokret Srbije već deo jednog takvog opozicionog bloka, okupljenog oko Borisa Tadića.

S obzirom na trenutno stanje u opoziciji, smatram da je neozbiljno pozivati na ujedinjenje putem medija, već da je neophodno sesti za sto i razgovorom doći do dogovora. Lideri stranaka i pokreta okupljeni oko lidera SDS-a već su potpisali sporazum o saradnji, u kojem, između ostalog, postoji i stavka o tome da neće biti saradnje sa SNS-om. – smatra Aleksić.

Narodni pokret Srbije podržava svaku ozbiljnu inicijativu za ujedinjenje opozicije. ali marketinške poteze poput poziva na potpisivanje „zakletve“ upućenog putem medija smatra neozbiljnim.

Pozivam lidere opozicionih partija, da prošlost i svoje lične animozitete koje gaje jedni prema drugima ostave po strani i zarad dobrobiti građana Srbije sednu za sto i razgovorom dođu do zajedničkih ciljeva. Jedan zajednički cilj svi sigurno imamo, a to je bolji život građana Srbije, koji podrazumeva da sa strankama koje čine trenutnu vlast u budućnosti neće biti nikakve saradnje. – kaže Aleksić.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content