УДРУЖЕЊЕ ЖЕНА ПЕШЧАНИК: „Удвориштво није врлина“

Поводом одлуке одборника Скупштине града Крушевца да ове године Видовданску награду доделе Синиши Малом саопштењем се огласило Удружење жена Пешчаник.

Поводом одлуке да се највише признање Града Крушевца, Видовданска награда за 2024. додели министру финансија у Влади Србије, Синиши Малом, позивамо Град Крушевац и Комисију за доделу награде да престану спровођење праксе додељивања јавних признања и награда актуелним политичарима и политичаркама, односно онима који у тренутку додељивања награде обављају државне (јавне) послове.

На страну чињеница да је у случају Синише Малог у току вишегодишњи поступак утврђивања да ли је његов докторат плагијат, што његову кандидатуру не само за Видовданску него за било коју награду чини, најблаже речено, упитном. Поменута пракса да партија која има већину у градској скупштини додељује награду високом државном чиновнику, који је из исте партије, сама по себи је дегутантна и непримерена јер подстиче и промовише удвориштво. Иако су многе негативне појаве у Србији, нажалост, нормализоване, удвориштво није врлина нити је друштвено корисно. Посебно, није пример понашања који треба да оставимо генерцијама које долазе.

Искрено верујемо да Град Крушевац и његови грађани и грађанке могу, и морају, много боље“, наводи се у саопштењу Удружења жена Пешчаник.

 

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content