ALTERNATIVNI CENTAR ZA DEVOJKE ZAPOČEO KAMPANJU: “Podrži super devojčice!”

Alternativni centar za devojke juče je započeo drugu po redu kampanju “Podrži Super devojčice” u okviru koje se prikupljaju sredstva za podršku talentovanim devojčicama u Srbiji, kako bi mogle da se dalje usavršavaju i napreduju u oblasti nauke, umetnosti i sporta.

Andrijana Kocić i Anita Pantelić predstavile su donatorsku kampanju “Podrži Super devojčice” FOTO: CINK – S. Milenković

Namera nam je da u ovoj godini podržimo najmanje 10 devojčica, uzrasta od 8 do 14 godina, tako što ćemo im dodeliti jednokratne stipendije u iznosu od 25.000 dinara. Očekujemo da do kraja septembra prikupimo oko 330.000 dinara. Obezbeđena je i podrška Trag fondacije, koja će svaki iznos koji građani/ke uplate duplirati do iznosa od 400 000 dinara, čime  će veći broj devojčica dobiti potrebnu podršku! Stipendije će biti dodeljene 11. oktobrau Kruševcu, na Međunarodni dan devojčica, koji je posvećen podizanju svesti javnosti o položaju devojčica širom sveta i potrebi da se njihov položaj unapredi”, objasnila je Andrija Kocić, aktivistkinja Alternativnog centra za devojke.

Prva donatorska kampanja sprovedena je prošle godine i nadmašila je očekivanja organizatora.

Cilj nam je bio da prikupimo 125.000 dinara a na kraju smo dostigli iznos od 431.000 dinara. Prvobitno je bilo planiramo da dodelimo pet stipendija a uspeli smo da obezbedimo stipendije za 16 devojčica. Dobitnice stipendija uglavnom žive u lošim materijalnim uslovima i susreti sa njima i njihovim roditeljima bili su veoma dirljivi, emotivni. Inače, na prošlogodišnji konkurs prijavila se ukupno 171 devojčica”, ističe Anita Pantelić iz Alternativnog centra za devojke.

Donatorska kampanja trajaće u periodu od 1. do 30. septembra , sa ciljem da se prikupi iznos od najmanje 330.000 dinara. Prikupljena sredstva biće raspoređena na stipendije i logističke troškove organizovanja  svečane dodele stipendija.

Građani/ke sredstva mogu uplatiti elektronskim putem preko platforme Donacije. rs. ili na tekući račun organizacije Alternativni centar za devojke, koja je organizator kampanje.

U cilju promocije kampanje snimljeno je pet promotivnih video spotova sa dobitnicama prošlogodišnjih stipendija. Svake nedelje po jedan video spot biće distribuiran medijima kako bi mogli da utičemo na javnost ali i da građani vide koga želimo da podržimo. Takođe, očekujemo da se u kampanju uključe kompanije i mali privrednici. Prošle godine smo imali neki vid podrške od malih privrednika iz Kruševca i rasinskog okruga a ove godine očekujemo da će ta pomoć biti još značajnija”, dodaje Anita Pantelić.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content