Američki ambasador Kajl Skat posetio Kruševac

Kajl Skat, ambasador SAD u Srbiji, posetio je danas Kruševac kako bi se u razgovoru sa gradonačelnikom Nestorovićem upoznao sa privrednim potencijalima ovog kraja.

Ovo je prvi put da sam u Kruševcu ali, nadam se, ne i zadnji. Imao sam priliku da se upoznam sa političkom, ekonomskom i socijalnom situacijom u gradu, a posetiću i „Kuper Tajr“, najveću američku investiciju u ovom kraju, koja zapošljava 600 ljudi. Ovde je prisutna i američka „Opportunitty bank“, koja je zbog svojih mikro kredita jako bitna za mala i srednja preduzeća. Kruševac je daleko od Amerike, ali sam ponosan, jer naše prisustvo nešto znači ovde. – izjavio je nakon razgovora sa gradonačelnikom Nestorovićem ambasador Skat.

On je izrazio nadu da će u budućnosti biti još više američkih investicija u Srbiji i Kruševcu.

Ja nisam američki ambasador u Beogradu, već u Srbiji, a dosta gradova se takmiči da privuče investitore. Naravno, investitori prvo dolaze u Beograd, ali ukoliko bolje upoznam situaciju, onda bolje mogu da im objasnim i mogućnosti. Znam da je „Kuper Tajr“ zadovoljan u Kruševcu, imaju planove za proširenje, ali ima još više mogućnost. – naglasio je ambasador Skat koji je prilikom posete Kruševcu obišao crkvu Lazaricu i istorijske spomenike kako bi se upoznao sa kulturnom i istorijskom baštinom grada.

Dragi Nestorović je kazao da je ovo prva poseta nekog američkog ambasadora Kruševcu posle pet godina.

Bilo je malo vremena da ambasadora informišemo o prilikama u našem gradu. Dogovorili smo se da nastavimo saradnju. Za nas je bitno da potencijalni investitori imaju dovoljno informacija. Predstavili smo naš privredni ambijent, dali zadovoljavajuće odgovore na sva pitanja. – rekao je gradonačelnik Kruševca.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content