Baloni i crvene trake za stepenište i rukohvat

U Kruševcu već godinama nije otvorena fabrika koja bi uposlila barem deo armije nezaposlenih ali zato lokalne vlasti građane časte pešačkim zonama, biciklističkim stazama, trotoarima i letnjikovcima!

Poslednjih dana Kruševac je predmet podsmeha beogradskih medija jer je u našem gradu svečano otvoren saobraćajni znak! Na ugao pored zgrade Doma sindikata postavljen je  znak za zonu usporenog saobraćaja a to je propraćeno pompom dostojnom otvaranja najmanje 50 radnih mesta.

Znak koji obeležava zonu usporenog saobraćaja
Znak koji obeležava zonu usporenog saobraćaja

Na sličan način je promovisana i biciklistička staza na Bruskom putu, u blizini čuvene makete aviona. Njenom otvaranju prisustvovalo je desetak direktora gradskih ustanova i preduzeća, narodni poslanici i rukovodstvo grada.

Ova staza će služiti našim sugrađanima ne samo za vožnju bicikle već i za šetnju“, objasnila je Jasmina Palurović, zamenica gradonačelnika Kruševca.

U SNS sa ponosom ističu akcije koje su inicirali kao što je čišćenje prostora oko hrasta na Bagdali, čišćenje naselja “Marko Orlović”, postavljanje letnjikovaca i rekonstrukcija česama u Kukljinu i Bresnom Polju.

Šta se desilo pa je narod ovog sela zapustio česmu priča je za sebe. Sada je restaurirana i predstavlja lepo mesto za odmor. Nalazi se na putu prema Trsteniku tako da će se tu zaustavljati putnici namernici kako bi se odmorili i osvežili“, kazala je na press konferenciji, prošle sedmice, narodna poslanica Dragana Barišić (SNS).

Svi ovi graditeljski poduhvati su u senci prošlogodišnjeg, u jeku predizborne kampanje. Tada su ministar Velimir Ilić i tadašnji gradonačelnik Bratislav Gašić, uz šarene balone i crvenu traku, otvorili rekonstruisano stepenište sa prefarbanim rukohvatom, u Balšićevoj ulici.

Šareni baloni za rekonstruisano stepenište u Balšićevoj ulici
Šareni baloni za rekonstruisano stepenište u Balšićevoj ulici

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content