Bivši radnici traže da vlast spreči krađu imovine Drvnog kombinata

Oko 70 bivših radnika DIP „Savremeni dom“ protestovalo je danas ispred ulaza u fabrički krug zahtevajući da se ubrza prodaja preduzeća i spreči krađa imovine.

Bivši radnici "Savremenog doma" traže da se spreči krađa imovine preduzeća FOTO: CINK - S.Milenković
Bivši radnici “Savremenog doma” traže da se spreči krađa imovine preduzeća FOTO: CINK – S.Milenković

Ja sam poslednja izašla iz preduzeća. Radila sam kao čuvar do 12. januara i nakon toga je kao obezbeđenje angažovana agencija. Od tada su krenule krađe svih predmeta od gvožđa, prozora, vrata, rasturene su trafo stanice. Dvadesetak ljudi svakog dana odnosi stvari a čuvari im ne mogu ništa. Ne boje se ni policije. – kazala nam je Biljana Bošković.

Bivši radnici „Savremenog doma“, koji je u stečaju od sredine 2015. godine, obraćali su se Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika, lokalnoj vlasti, stečajnoj upravnici i sindikatu ali bez puno uspeha.

Stečajnu upravnicu iz Jagodine smo poslednji put videli 27. juna prošle godine. Njen zamenik kada dođe kaže „Ovo ne vredi ništa“, okrene se i ode. Tražimo od države da se ubrza proces prodaje preduzeća, da se spreči krađa imovine i da se radnicima isplate zaostale plate. Gradonačelnik Dragi Nestorović je podržao naše zahteve. Predložili su nam da se okupljamo i šetamo. – dodaju nezadovoljni radnici.

Bivši radnici „Savremenog doma“ traže da se reši slučaj nezakonitog otuđenja lokala u Beogradskoj ulici u Beogradu veličine 200 kvadrata. Procenjuje se da je vrednost ovog lokala, koji je otuđen falsifikovanjem dokumentacije, oko milion evra.

Oko 450 bivših radnika drvnog kombinata ima izvršne sudske presude o isplati zarada. Nekima se duguje i po 40 plata.

Radila sam u firmi 19 godina i deset meseci i ostali su mi dužni 24 plate, 493.000 dinara za 2013. i 2014. godinu. – govori o svom slučaju Biljana Bošković.

Za sutra je najavljeno novo okupljanje ispred ulaza u fabriku a u petak protesti u centru Kruševca.

You might also like More from author

Comments are closed.

Skip to content